Dansk premiere på den svarte komedien «Villmenn» utsettes etter drapene på Kongsberg

I komedien truer Rasmus Bjergs hovedrolle en norsk politimann med pil og bue. Det er en komedie, men i går kom en av virkeligheten litt for nært filmens handling. Derfor har Nordisk Film bestemt seg for å utsette premieren i Danmark.

– Basert på den tragiske hendelsen i går i Norge og av respekt for de pårørende, har vi i Nordisk Film besluttet å utsette premieren på Villmenn, sier markedsdirektør i Nordisk Film Distribution Frederik Honore i en pressemelding.

I filmen, som skulle ha dansk premiere 11. november. Her møter vi den danske familiefaren Martin (Rasmus Bjerg) som har en midtlivskrise. Han reiser til Norge for å leve i naturen og jakte sin egen mat med pil og bue, men han kommer raskt på kant med det lokale politiet. Filmen er en svart komedie med blant annet Bjørn Sundquist, Rune Temte og Jonas Strand Gravli er blant de norske skuespillerne.

Plakaten viser blant annet Rasmus Bjerg i en norsk butikk med pil og bue. Men da angrepet i Kongsberg nettopp begynte i et supermarked med pil og bue som et av våpnene, utsettes premieren på ubestemt tid.

– Vi vil understreke at likhetene mellom filmen og gårsdagens tragedie er helt tilfeldige, sier Frederik Honore i pressemeldingen.

Truer politi med pil og bue

I filmens trailer kan du også se hvordan Rasmus Bjergs karakter med pil og bue truer to norske politifolk før han stikker av. Under angrepet i Kongsberg klarte gjerningsmannen også umiddelbart å unnslippe politiet ved å skyte dem med pil og bue.

Villmenn, regissert av Thomas Daneskov, har allerede blitt vist på Tribeca Film Festival i New York og på Den norske filmfestivalen i Haugesund i august.

Flere har kommentert likheten med filmen på Twitter:  «På toppen av hendelsene som har funnet sted i Kongsberg, der en dansk mann har drept fem og skadet to med pil og bue, er timingen for Rasmus Bjergs film virkelig dårlig,» skriver en  bruker.

I Norge er det selskapet Another World som har rettighetene til filmen som etter planene skal ha norsk premiere 14. januar.