Premieredatoene endres for flere Marvel-filmer

Blant filmene som nå har fått nye premieredatoer fra Disney er er oppfølgerne til Black Panther, Doctor Strange og Captain Marvel.

Disney har bestemt seg for å flytte premiere på en haug med kommende Marvel-filmer. Nesten alle filmer som ville ha premiere i 2022 og fremover har fått nye datoer, skriver Deadline.

Utelukkende kinopremierer

Disney påpeker også at dette ikke endrer den faktiske distribusjonsmetoden på noen måte. Premiere foregår utelukkende på kinoene, uten at filmene slippes parallelt på strømmetjenesten Disney +.

Følgende utgivelsesdatoer gjelder for amerikanske kinoer. Om nøyaktig samme dato vil gjelde i Norge, eller om de kan variere til en viss grad, er foreløpig ikke bekreftet:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, som hadde premiere 25. mars 2022, flyttes til 6. mai samme år. Dermed overtar det datoen for Taika Waitis Thor: Love and Thunder, som i stedet utsettes til 8. juli.

En annen etterlengtet oppfølger som flyttes er Black Panther: Wakanda Forever, hvis nye utgivelsesdato blir 11. november 2022. Captain Marvel-oppfølgeren The Marvels er derfor utsatt til 17. februar 2023, og til slutt  Ant-Man and the Wasp: Quantumania, som lander på kinopremiere 28. juli 2023.

Imidlertid har en film beholde sin forrige dato. James Gunn Guardians of the Galaxy Vol. 3 forventes å ha premiere som planlagt 5. mai 2023.

To premierer før jul

Spider-Man: No Way Home

Vi kan imidlertid se frem til premiere på filmene Eternals og Spider-Man: No Way Home akkurat som før. Oscar-vinner Cholé Zhaos Marvel-debut har norsk premiere 3. november, og den etterlengtede Spider-Man-oppfølgeren går på kino  fra og med 17. desember.