4139_D009_00260_RC Thomasin McKenzie stars as Ellie in Edgar Wright’s LAST NIGHT IN SOHO, a Focus Features release. Credit: Parisa Taghizadeh / Focus Features

Ramaskrik starter torsdag – åpner med «Last Night in Soho»

Ramaskrik er tilbake. Norges skumleste filmfestival samler igjen horrorfans fra hele Norge. Festivalen, som  fyller 10 år, byr på fire dager med skrekkfilm og filmskapere i Oppdal kulturhus.

 Festivalen åpner med den aller første norske visningen av Edgar Wrights Last Night in Soho førstkommende torsdag. Den blir det offisielle startskuddet for 25 langfilmer, 10 kortfilmer og en rekke work-in-progress-presentasjoner av ny norsk skrekkfilm.

 Etter et år med pandemi samles horrorpublikummet i Oppdal for å se ny skrekkfilmer fra hele verden på en fysisk festival.

Ramaskrik viser i all hovedsak helt ny film med norske premierer på filmer som i øyeblikket er på sin festivalrunde i verden. Blant filmene er prisvinnere som Gullpalme-vinneren Titane og taiwanske The Sadness som vant beste film på Fantastic Fest i Austin.

Gullpalme-vinneren Titane vises på Ramaskrik.

Ben Wheatleys nyeste pandemiprosjekt In the Earth, den koreanske antologifilmen The Night Shift og ikke mindre enn to filmer fra den franske regissørduoen Julien Maury og Alexandre Bustillo: Kandisha og The Deep House vises på festivalen.

Eksklusive klipp fra norske filmer

Norske filmer presenteres av filmskaperne. Hele tre norske kinofilmer som kommer i 2022 skal presenteres med eksklusive klipp under festivalen. Henrik Martin Dahlsbakken med Forbannelsen, Stig Svendsen med Vikingulven og Einar Loftesnes med Marerittet. I tillegg kommer Severin Eskeland og Fredrik S. Hana for å presentere nye kortfilmer.

Festivalpublikummet kan glede seg til eksklusive klipp fra Stig Svendsens kommende filmVikingulven.

 Ramaskrik trekker frem to klassikere som det skal innledes om. Regissør Mick Garris er med på Zoom fra Los Angeles for å presentere sin Stephen King kultklassiker Sleepwalkers fra 1992. Festivalen også ha en visning av Dario Argentos giallofilm fra 1970 Fuglen med krystallfjæren. Denne innledes av forfatter og filmkritiker Alan Jones, en av regissør Argentos nærmeste venner og forfatteren av den definitive Argento-boka «Dario Argento: The Man, the Myths & the Magic».

 Ramaskrik filmfestival starter torsdag 21. oktober og varer frem til søndag 24. oktober.

Hele programmet finner du her