Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår» til verdens største dokumentarfilmfestival

Dokumentarfilmen Trond Giske – Makta rår, om Giskes forsøk på å gjenvinne tillit og posisjon, har blitt invitert til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival.

Det vakte oppsikt da det i fjor ble kjent at dokumentarist Håvard Bustnes hadde fulgt Trond Giske gjennom flere år og skulle lage dokumentar om politikeren. Nå skal dokumentaren om Giske få sin verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA -verdens største dokumentarfilmfestival.

Dokumentaren om Trond Giske ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering, eller som det står i synopsiset:
«Med unik tilgang og kritisk blikk følger filmen Trond Giske i den dramatiske perioden etter #MeToo-avsløringene og Giskes forsøk på å reise seg og gjenvinne tillit og posisjon –  helt til han bestemmer seg for å trekke seg fra politikken. Hvordan kunne det gå så galt med Trond Giske?»


-Vi er utrolig glade for at Trond Giske – Makta rår er plukket ut til å få sin verdenspremiere på den Internasjonale Dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA), hvor den vil bli presentert for både det lokale publikum, distributører, tv-stasjoner og festivaler fra hele verden. Det er alltid spennende å bringe en film med et helnorsk tema ut til et internasjonalt publikum, sier regissør Håvard Bustnes.

Bustnes har tidligere blant annet laget Hatets vugge – om den nynazistiske Gyllen daggry-bevegelsen i Hellas. Også den filmen hadde sin verdenspremiere i konkurranseprogrammet på IDFA.