Hvis du elsker serier som Succession og Sex and the City, bør du nå venne deg til å se dem på HBO Max i stedet for HBO Nordic. De nye appen ligger klar for nedlasting.

26. oktober ruller strømmegiganten sin nye og oppgraderte tjeneste i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Spania og Andorra, som skal erstatte HBO Nordic. Innen 2022 vil ytterligere 14 land følge etter i Europa.

Konkret betyr det større bredde. Fra 26. oktober vil du ha tilgang til Warner Bros., HBO, DC og Cartoon Network-innhold, akkurat som de såkalte Max-originalene også vil være en del av porteføljen.

Strømmekrigen intensiveres

Lysten til å strømme øker dermed. Men samtidig har det de siste årene kommet en lang rekke nye strømmetjenester som Apple TV+, Amazon Prime, Paramount+ og ikke minst enorme Disney+.

Og med HBO Max-utrullingen i Norge, intensiveres kampen om produksjonsmuligheter og folks oppmerksomhet ytterligere. For med utrullingen vil tjenesten ikke bare skjerpe sin posisjon i det norske markedet; de skal også lage 8-10 nordiske produksjoner årlig.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen