Stellan Skarsgård krevde flere nakenscener i «Dune»

Dune-nyhetene fortsetter å komme inn – og ingen nyheter har gledet oss mer enn Stellan Skarsgårds hengivenhet til håndverket og hans karakter.

Skarsgård som spiller den avskyelige baron Vladimir Harkonnen hadde tilsynelatende om sin oppfatning av karakteren. I følge makeupartisten Donald Mowat, som ble intervjuet av The Wrap, ba Skarsgård praktisk talt om flere nakenscener. Kanskje noe overraskende fordi han var naken i de fleste scenene som kom med i det siste klippet av filmen.

Som Mowat forklarer i intervjuet, «Stellan elsket å være naken som baronen …  Han følte, helt korrekt, at baronen virket mer skremmende og farlig uten klær. enn kledd i kapper eller rustninger. Så han ba alltid om mer nakenhet.»

Skarsgårds syn på baronen er ganske forskjellig fra Harkonnen introdusert i Frank Herberts romaner. I bøkene er Harkonnen i hovedsak en beregnende oligark med en forkjærlighet for barnemishandling, men i filmene kommer han ut mer som monster enn menneske.

Ved å strippe ham ned til en illevarslende karakter hvis motivasjoner utover ren grådighet og vold er uklare, får Skarsgård baronen til å virke enda mer skremmende. Baronen er åpenbart så komfortabel med valgene sine, så fylt av hat, at han er sikker på å være helt naken på et av de mest krevende og ondskapsfulle stedene i Dune-universet, hjemmeplaneten Geidi Prime.

Med tanke på hvor mye tid som gikk med å forvandle Skarsgård til baronen, er det utrolig at han ville ha mer. I følge Mowat:

«Det tok fem personer omtrent fire timer å sminke Stellan  … og det var da baronen hadde på seg et kostyme. Naken tok det seks og en halv eller syv timer. Det er en enorm forskjell, men det var verdt det.»

Dune er på kino og på HBO Max nå.