4139_D056_00238_R Matt Smith stars as Jack and Anya Taylor-Joy as Sandie in Edgar Wright’s LAST NIGHT IN SOHO, a Focus Features release. Credit: Parisa Taghizadeh / Focus Features

«Last Night in Soho» – En gavepakke til filmfansen

5

Last Night in Soho er en av høstens beste og stiligste filmer. Edgar Wright har siden lavbudsjettdebuten A Fistful of Fingers (1995) vist seg som en av britisk films mest spennende regissører.

Han er i dag en yndling blant mange filminteresserte, undertegnede inkludert, takket være svært fornøyelige og forfriskende sjangerfilmer som Shaun of the Dead (2004) og Hot Fuzz (2007).

I hans nye film møter vi den unge og aspirerende motedesigneren Eloise Turner (Thomasin McKenzie) som på mystisk vis plutselig befinner seg i 1960-tallets London! Her blir vi kjent med den talentfulle nattklubbsangeren Sandi (Anya Taylor-Joy) og hennes beundrer – den mystiske Jack, spilt av Doctor Who-stjernen Matt Smith. Mer tror jeg ikke skal røpe om handlingen ettersom den har flere overraskende vendinger og plott-tvister på lur.

Last Night in Soho 116min | Drama, Horror, Mystery, Thriller | October 29, 2021 (United States) Summary: An aspiring fashion designer is mysteriously able to enter the 1960s where she encounters a dazzling wannabe singer. But the glamour is not all it appears to be and the dreams of the past st... Read all
Countries: United KingdomLanguages: English

Oser av fortellerglede

Last Night in Soho er visuelt leken, stilsikker og som alltid med Wrights filmer oser denne fortellerglede fra første scene. Den 47-år gamle regissøren har hentet inspirasjon fra en rekke skrekk-klassikere som «Don’t Look Now» (1973) og Roman Polanskis «Repulsion» (1965), samtidig som han har bevart sin egen stil.

Filmen har en fantastisk gjennomført 60-tallskoloritt og kamera-arbeidet til Chung-hoon Chung (Oldboy) er utsøkt. Det gjør Last Night in Soho til en av de stiligste London-filmene som noensinne er laget.

Anya Taylor-Joy stars som Sandie og Matt Smith som Jack i Last Night in Soho.

Fantastiske Diana Rigg

McKenzie, Taylor-Joy og Smith gjør fine gode roller, der de får frem de mange nyansene til rollefigurene. Kultskuespilleren Terence Stamp (Superman, The Limey) dukker opp i en herlig underholdende, men liten rolle.

Den som imidlertid stjeler scenene i denne filmen er Diana Rigg – skuespillerlegenden kjent fra The Avengers (altså ikke Marvel-serien, men spionserien fra 60-tallet), On Her Majesty’s Secret Service (1969) og Game of Thrones. Rigg er briljant som den vennlige, men utspekulerte husverten Miss Collins, som dessverre ble hennes aller siste rolle før hun gikk bort i fjor. Hun er for øvrig ikke den eneste tidligere Bond-piken med i denne filmen. Hold utkikk etter Margaret Nolan (Goldfinger) i en rolle som en av bartenderne på nattklubben!

Jo, og nevnte jeg at filmen har et fengende 60-tallssoundtrack? Petula Clarks Downtown er en de mange kule låtene som brukes i det som er en av høstens beste filmer. Rett og slett en gavepakke til cineastene!

Last Night in Soho åpner filmfestivalen Ramaskrik. Ordinær norsk premiere er 5.november.