Ridley Scott har ertet på seg franskmennene o god tid før premieren på Napoleon.

Ridley Scott slakter Marvel-filmene

I et intervju med Deadline tar han Martin Scorseses parti, og kaller dagens superheltfilmer «kjedelige som faen».

Med klassikere som Alien og Blade Runner har Ridley Scott skapt noen av de mest ikoniske filmene i science fiction-sjangeren. Og takket være andre filmer som Thelma & Louise og Gladiator bak seg, har han en av Hollywoods tyngste merittlister.

Men skulle Marvel ringe, tyder alt på at Ridley Scott kommer til å legge på telefonen. I et intervju med Deadline tar han Martin Scorseses parti, og kaller dagens superheltfilmer «kjedelige som faen».

– Manusene deres er jævla dårlige. Jeg tror jeg har laget tre superheltfilmer med fantastiske manus. Den ene er Alien med Sigourney Weaver, den andre er Gladiator og den tredje er Harrison Fords Blade Runner. De er superheltfilmer, sier Ridley Scott.

– Så hvorfor har ikke superheltfilmer bedre handling? Kom igjen, de er reddet av spesialeffektene. Men han ser også ut til å ha funnet en favorittfilm på DC, og benytter anledningen til å hylle Joaquin Phoenix nærmest Shakespeares bidrag i Joker (2019).

– Joaquin kan gjøre alt. Så når han takler Joker, er det øyeblikk i den filmen jeg aldri har sett før. Den ødelagte sjelen. Det er det jeg ser etter. Hvordan vil hans versjon av Napoleon se ut?

Scott har tidligere jobbet med Phoenix på Gladiator (2000) og nå samarbeider de om Kitbag, en film om Napoleon Bonaparte. Regissøren er også dobbeltaktuell på kino denne høsten, med det historiske dramaet The Last Duel og med reality-baserte House of Gucci.