Wes Bentely: – Fjerde sesongen av «Yellowstone» er dødelig og personlig

Yellowstone har vært en av Paramounts Plus aller største suksesser. Nå er fjerde sesong ute på strømmetjenesten. Vi snakket møtt Wes Bentley.

 Cinema har snakket med en av suksessserien store stjerner, Wes Bentley. Han har en av hovedrollene i den internasjonale publikumssuksessen. I forkant av fjerde sesong er det blitt stilt flere spørsmål rundt karakteren hans Jamie etter den tredje sesongens brutale avslutning.

Intern strid og krig

Yellowstone handler om familien Dutton som må beskytte landet og ranchen sin.

Fjorårets finale endte med fullstendig krig mot den mektige Dutton-familien, med flere blodige attentat.  Jamie Dutton (Wes Bentley) slapp unna, men fikk samtidig vite at han ikke var en «ekte» Dutton, at John (Kevin Costner) ikke er hans riktige far.

-Å finne ut at han ikke virkelig er en del av familien var ødeleggende. Jamie er usikker og leter bare etter forbindelser og noen å elske – og noen som elsker ham. Hodet hans er helt fokusert på å fylle det tomrommet, sier Wes Bentley.

-Jeg tror det er flere grunner; kulturen i Vesten, cowboykulturen – jeg tror det er fascinerende for mange mennesker, ikke bare her i Amerika, sier Wes Bentley.

Fascinerende cowboy-kultur

Etter den utrolige cliffhanger-finalen i sesong tre, hvordan var det for deg å nærme deg det nye manuset til «master of plot twists»Taylor Sheridan?

 -Det var spennende. Fansen kommer ikke til å bli sviktet. Starten til sesong fire er helt vilt. Det er intenst, det er akkurat der vi slapp tredje sesong – og mer. Det er kjempegøy å alltid se hvor Taylor tar historien, det er alltid en overraskelse. Ingenting er som jeg trodde.

Jamie er i en veldig skjør mann akkurat nå. Han er ødelagt. Han er ikke bare avvist av familien. Han er ikke en del av familien lenger. Hvis du ikke er en Dutton og vet så mye som Jamie gjør om familien, er du i fare. På toppen av det, vil Jamie ha det han mener de skylder ham. Han er ute og han er en mektig mann. Han er en ødelagt mann. Så han er en farlig mann.

 Yellowstone har vært en megasuksess og Wes Bentley mener at det er noen enkle forklaringer på suksessen:

-Jeg tror det er flere grunner; kulturen i Vesten, cowboykulturen – jeg tror det er fascinerende for mange mennesker, ikke bare her i Amerika. Denne westernhistorien skjer dagens moderne Amerika  – i et  Vesten som er i endringer. Folk migrerer fra hele landet dit – folk som ikke har bakgrunn i denne cowboy-kulturen. De er milliardærer som kjøper opp enorme tomteområder slik vi viser i serien. Det er en konflikt der fordi det er en antitese til kulturen. Men mer enn det, den mest spennende delen er familiedynamikken. Kampen i familien er noe vi alle kan forstå og identifisere oss med. Taylor skriver det så spennende. De er ikke gode mennesker, men du er fortsatt interessert i dem. Du vil fortsatt vite hva fremtiden deres bringer, og du forsvarer dem litt.

Jamie er et veldig lyssky individ, men det er menneskelighet der, sier Wes Bentley. -Du ser hans desperasjon etter å bli akseptert og elsket. Du kan på en måte se at det er det som driver ham.

Mørkt og farlig

-Vi har sett serien bli mørkere, tyngre og plottvridningene bli flere. Blir sesong fire enda mørkere?

-Det kommer til å bli mer av det. Den siste kampen, den virkelige kampen vi har ventet på dukker opp og linjene trekkes. Det blir dødelig og det blir personlig. Du kan forvente mer av den mer intensiteten, mye intensitet mellom meg og min biologiske far, spilt av Will Patton. Vi har noen få scener som er veldig intense.

Jamie er et veldig lyssky individ, men det er menneskelighet der. Du ser hans desperasjon etter å bli akseptert og elsket. Du kan på en måte se at det er det som driver ham.

-Det er omtrent det samme med Duttons generelt, alle sammen. Ingen av dem er gode mennesker. De har alle gjort ganske dårlige ting og fortjener sannsynligvis å betale for det.

 

Mesteren Taylor Sheridan

-Taylor Sheridan har bakgrunn også som regissør og skuespiller. Hjelper det deg når du jobber med karakteren?

-Ja, absolutt. Det faktum at Taylor er en skuespiller selv før han også regisserte betyr mye. Han er veldig følsom for hva en skuespiller trenger. Han vet hva du behøver for å virkelig skildre noen, og han gir det til deg. Som regissør kan han fornemme hvor du føler deg frakoblet, og han kan fornemme hvor du føler deg sterkt knyttet til historien. Andre mennesker blir kanskje bare frustrerte over at du er frakoblet der han ser en åpning, som jeg synes er ganske utrolig.

-Hva er i vente for karakteren din denne kommende sesongen?

-Det som skjer med Jamie er mye mer galskap. Han er farligere enn han noen gang har vært fordi han er skadet og han er ute av familien, han er ute av arven. Det han jobbet så hardt for å hjelpe til med å skape, kommer han ikke til å få noe glede av. Han er desperat, sint og såret.

-Hvordan har det vært å jobbe med Kevin Costner?

-Å jobbe med Kevin er som en drøm som går i oppfyllelse. Da jeg var barn, var han en av filmstjernene som du gikk på kino for å se. Når jeg er på settet, ser jeg en flott skuespiller som også er både filmstjerne og en filmskaper. Jeg bare ser på ham og ser hvordan han forholder seg til alt, og jeg prøver å ta det og bruke det.

-Yellowstone, det er ikke bare en moderne western, jeg synes det er en veldig mørk historie om moderne amerikansk familie. Har du kunnet bruke din egen familie og oppvekst i de tilnærming til fortellingen?

-Jeg er veldig nær brødrene mine og familien min. Begge foreldrene mine er metodistprester. Vi flyttet mye rundt på grunn av det og vi var veldig nære og avhengige av hverandre. Det hjelper meg å forstå smerten til Jamie, som vil ha røtter, som er desperat etter en familie. Jeg kan fornemme tapet hos ham, selv om han ikke engang vet hva det betyr.

-Blir det flere sesonger?

– Taylor Sheridan har sagt at han har ideer til sju sesonger, så det blir minst tre til å glede seg til.