Netflix byr på alternativ julaften. 24. desember er det premiere på den svarte satiren Don’t Look Up med Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence. I tillegg har den kinopremiere i Norge 10. desember.

Astronomistudenten Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), og hennes professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), gjør en forbløffende oppdagelse av en komet som kretser rundt i solsystemet. Det ene problemet er at den er i en direkte kollisjonskurs med jorden. Det andre problemet? Ingen ser ut til å bry seg.

Det viser seg at det er ganske utfordrende å advare menneskeheten om en komet som er på størrelse med Mount Everest. Ved hjelp av Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) drar Kate og Randall på en pressetur i håp om å skape oppmerksomhet rundt oppdagelsen de har gjort. Dette tar dem fra kontoret til den likegyldige presidenten Orlean (Meryl Streep) og hennes upålitelige sønn og stabssjef Jason (Jonah Hill) – til innspillingen av det optimistiske morgenshowet The Daily Rip, med Brie (Cate Blanchett) og Jack (Tyler Perry) som programledere.

Meryl Streep har rollen som president i Don’t Look Up.

Det blir en komisk reise; håndteringen av en 24-timers nyhetssending, overbevise mennesker som er besatt av sosiale medier, og en komet som treffer jorda i løpet av seks måneder – hvordan får man egentlig folk til å bare se opp?!

Don’t Look Up er skrevet og regissert av Oscar-vinneren Adam McKay (The Big Short).

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen