Dette er forøvrig ikke første gang familien Gucci er ute etter Lady Gaga og kompani.

«House of Gucci» – en italiensk såpeopera fra virkeligheten

5

83-årige Ridley Scott holder koken. Han er allerede kinoaktuell med The Last Duel, og nå trår han til med den elleville House of Gucci – en familiehistorie om makt og begjær.

Ridley Scott har vist en fascinasjon for særhetene til de rike og mektige familiene før. For fire år siden kom han med All the Money in the World som handler om Getty-familien – en fortelling om  kidnapping og psykopatien til J. Paul Getty. House of Gucci er et satirisk drama om de manipulerende innspillene til outsideren som ødelegger en families arv innenfra – og til og med drap.

House of Gucci Crime, Drama | November 24, 2021 (United States) Summary: When Patrizia Reggiani, an outsider from humble beginnings, marries into the Gucci family, her unbridled ambition begins to unravel their legacy and triggers a reckless spiral of betrayal, d... Read all
Countries: Canada, United StatesLanguages: English

House of Gucci er en av de filmene som publikum vil le av – ikke fordi det er morsomt, men fordi de fleste av karakterene ser ut til å fungere på en rent operette nivå. Alt ved denne filmen er enormt: operamusikken som underbygger mange av scenene, de gigantiske 80-tallssmykkene og en spilletid på 2 timer og 40 minutter. Det er en såpeopera med Lady Gaga i hovedrollen.

Sann historie

House of Gucci er basert på en sann historie om det familieeide italienske motehuset Gucci. Den følger ekteskapet til Maurizio Gucci (Adam Driver) og Patrizia Reggiani (Gaga, som viser at hennes A Star Is Born Oscar-nominasjon ikke var noen tilfeldighet), som møtes på en privatfest i Milano på 70-tallet og blir forelsket. De har lite til felles, men er kanskje ment for hverandre: Han er en sønn av motehusfamilien Gucci og er motvillig til å gå inn i firmaet han ble født til. Hun er en sekretær i farens transportfirma  og har store ambisjoner på vegne av dem begge.

Snart får Patrizia kontakt med Maurizios onkel Aldo (Al Pacino) og overtaler mannen hennes til å gå inn i motehuset – til overraskelse for Maurizios far Rodolfo (Jeremy Irons) som har brutt med sin sønn etter hans ekteskap med Patrizia – og til forferdelse for hans fetter Paolo  som har malplasserte drømmer om å bli designer for selskapet.

Vanvittig og fornøyelig

Etter hvert begynner ekteskapet mellom Maurizio og Patrizia  å knirke. Når Patrizia har oppnådd målet sitt, oppdager Maurizio at han ikke lenger har bruk for kvinnen som har vendt den gjenværende familien hans mot ham. Hun er ikke villig til å bli skyvet til siden hverken i Gucci-familien eller klar for en skilsmisse og søker hjelp hos en spåkone (Salma Hayak) og hyrer inn leiemordere.

Det er ingen tvil om at dette har vært en fornøyelig film å spille inn. Det er en nytelse å se så mye skuespillerglede – ikke bare hos Lady Gaga, men ehele ensemblet.  Adam Driver  er den perfekte som Maurizio som starter som utbryteren som er fornøyd med et enkelt liv og som ble en hedonist.Pacino er strålende som onkelen Aldo. Jeremy Irons er som alltid den perfekte i rollen som en konservativ mann av overklassen. Jared Leto er en både komisk og patetisk karakter – en trist klovn. Jack Huston er stilsikker som Gucci finansiell rådgiver Domenico De Sole.

Historiens slutt er kjent. Den ender i en rettssal. Patrizia og hennes medskyldige er alle dømt til over tretti års fengsel (hun har blitt løslatt og bor i Milano). Firmaet som hadde falt ut av motebildet og ble forynget av Maurizios ansettelse av Tom Ford (Reeve Carney) har ikke lenger en eneste Gucci på eiersiden og er overtatt av utenlandske investorer.

House of Gucci er ikke Ridley Scotts beste film, men den er vanvittig moro!