Historien om popgruppen Gyllene Tider blir spillefilm

Det er produksjonsselskapet Nevis som lager filmen, i samarbeid med bandmedlemmene. Manuset er skrevet av Pernilla Oljelund, som tidligere har jobbet med produksjoner som Fröken Frimans krig og Wallander.

Filmen beskrives som en varm feelgood-historie om vennskap og om å vokse opp i rampelyset.

– Vi var som alle unge gutter i en liten by, med store drømmer og musikk som lidenskap. Vi ble inspirert av datidens popmusikk og vi ble venner for livet i øvingslokalet der vi mer eller mindre vokste opp sammen, sier Per Gessle i en pressemelding.

Men historien vil også skildre motgang innad i gruppen, press, konflikter og tragiske hendelser som utfordrer bandet.

Gyllene Tider ble dannet på slutten av 70-tallet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin og Göran Fritzon som medlemmer.

De har blitt gjenforent flere ganger, senest i 2019. Da feiret Gyllene Tider 40 år som band, og ga også ut studioalbumet «Samma skrot och korn».

– Alle årene med Gyllene Tider har endret livene våre fundamentalt og det ser ut til at publikummet som vokste opp hos oss fortsatt er like lidenskapelig. Å få samarbeide og følge denne produksjonen blir ekstremt spennende, sier Per Gessle.