Det er produksjonsselskapet Nevis som lager filmen, i samarbeid med bandmedlemmene. Manuset er skrevet av Pernilla Oljelund, som tidligere har jobbet med produksjoner som Fröken Frimans krig og Wallander.

Filmen beskrives som en varm feelgood-historie om vennskap og om å vokse opp i rampelyset.

– Vi var som alle unge gutter i en liten by, med store drømmer og musikk som lidenskap. Vi ble inspirert av datidens popmusikk og vi ble venner for livet i øvingslokalet der vi mer eller mindre vokste opp sammen, sier Per Gessle i en pressemelding.

Men historien vil også skildre motgang innad i gruppen, press, konflikter og tragiske hendelser som utfordrer bandet.

Gyllene Tider ble dannet på slutten av 70-tallet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin og Göran Fritzon som medlemmer.

De har blitt gjenforent flere ganger, senest i 2019. Da feiret Gyllene Tider 40 år som band, og ga også ut studioalbumet «Samma skrot och korn».

– Alle årene med Gyllene Tider har endret livene våre fundamentalt og det ser ut til at publikummet som vokste opp hos oss fortsatt er like lidenskapelig. Å få samarbeide og følge denne produksjonen blir ekstremt spennende, sier Per Gessle.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen