CBS skal lage miniserie om innspillingen av Bernardo Bertoluccis Siste tango i Paris. Miniserien skal fortelle om de turbulente hendelsene rundt innspillingen, skriver Variety.

Serien Tango vil foregå i halvannet år før, under og etter innspillingen av filmen. Den fokuserer på skuespillerne Marlon Brando og Maria Schneider samt regissør Bernardo Bertolucci. Serien begynner når sistnevnte reiser til Los Angeles for å overtale den lutfattig skuespillerinnen til å ta del i hans erotiske drama.

Kontroversen har hjemsøkt filmen siden Brando og Bertolucci gjorde god butikk på suksessen (Siste tango i Paris er fortsatt en av de mest lukrative internasjonale filmene). Brandos 19 år gamle motspiller Maria Schneider måtte nøye seg med 4000 dollar for rollen sin, ble latterliggjort og slet med rusmisbruk og psykiske lidelser.

For noen år siden innrømmet Bertolucci at en voldtektsscene i filmen var ekte. Han og Brando skal ha lurt Schneider for å skape en ekte følelse av panikk.

Lisa Brühlmann (Killing Eve) og José Padilha (Narcos) regisserer miniserien.

– Jeg ble umiddelbart grepet av prosjektet og sjansen til å se nærmere på en av de største skandalene i filmbransjen – selv om den ikke ble ansett for å være det den gang. Det skal bli spennende å se inn i den verden med alle de fascinerende karakterene og spesielt å gi Maria Schneider en stemme, kommenterer Brühlmann.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen