Nicolas Cage blir splitterpine gal Dracula-karakter

Mens filmverdenen lurer på «hva skal Nicolas Cage finne på neste gang?» har Hollywood Reporter svaret. Nicolas Cage spille i den Dracula-inspirerte i skrekkfilmen Renfield.

Skuespilleren, som tidligere i år spilte i den slaktede Prisoners of the Ghostland og det Oscar-aspirerende dramaet Pig, skal nå innta rollen som en av litteraturen og filmens  hovedskurker.

Renfield skal ikke fokusere på den halte vampyrtellingen, men hans insektspisende tjener. Universals nye monsterfilm låner inspirasjon fra Bram Stokers klassiske skrekkroman, men flytter handlingen til nåtiden. Tittelrollen som Renfield spilles av Nicholas Hoult. Filmen regisseres av Chris McKay, mest kjent for Lego-The Movie og sist The Tomorrow War.

I Bram Stokers roman er Renfield er en innsatt på et galehus under oppsyn av Dr. John Seward. Han lider av vrangforestillinger som tvinger ham til å spise levende skapninger i håp om å få livskraften deres. Han starter med fluer, møll og utvikler deretter et opplegg for å mate fluene til edderkopper, og edderkoppene til fugler, for å samle mer og mer livskraft.

Dracula-karakteren Renfield har  fått oppkalt et medisinsk syndrom etter seg; «Renfields syndrom» eller «klinisk vampyrisme»  – en besettelse med å drikke både eget og andres blod.