G_07162_RC Lady Gaga stars as Patrizia Reggiani in Ridley Scott’s HOUSE OF GUCCI A Metro Goldwyn Mayer Pictures film Photo credit: Fabio Lovino © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Gucci-familien er forbannet på Lady Gaga

Fredag kåret New York-kritikerne Lady Gaga til årets beste skuespillerinne. Hun regnes også som en sterk Oscar-kandidat for rollen i House of Gucci. Gucci-familien derimot, er langt fra fornøyd med måten de fremstilles på i filmen.

Faktisk truer de med å ta rettslige skritt. Det skriver blant annet Variety med henvisning til en uttalelse familien har sendt ut gjennom det italienske telegrambyrået ANSA.

– Medlemmene av Gucci-familien forbeholder seg retten til å ta rettslige skritt for å beskytte sitt eget og sine kjæres navn, image og verdighet, heter det i uttalelsen.

I skrivende stund har de imidlertid ikke saksøkt hverken filmens regissør, Ridley Scott, eller andre knyttet til true crime-dramaet.

En fornærmelse mot Gucci-arven

Uttalelsen etterlater imidlertid ikke mye tvil om misnøyen til den italienske motefamilien:

– Filmens produksjonsteam gadd ikke å konsultere arvingene før de fremstilte Aldo Gucci – selskapets president gjennom 30 år – og de andre familiemedlemmene som tyver som var uvitende og ufølsomme for omgivelsene, lyder det blant annet.

– Fra et menneskelig synspunkt er det ekstremt smertefullt og en fornærmelse mot arven som merket er bygget på i dag.
Uttalelsen fortsetter med å si at Gucci-familien er en familie som «lever for å hedre arbeidet til ofrene sine». Derfor mener man ikke at familiens arv fortjener «å bli forstyrret av å iscenesette et skue som er usant og som ikke er rettferdig mot hovedpersonene».

Her viser familien spesielt til Oscar-vinnende Lady Gagas portrett av Patrizia Reggiani som gifter seg inn i Gucci-familien. Hun beskrives i filmen som et offer for en mannsdominert verden, mener familien. De klamrer seg imidlertid til det faktum at Reggiani faktisk ble dømt for å ha arrangert drapet på sin egen mann, Maurizio Gucci (spilt i filmen av Adam Driver).

Dette er forøvrig ikke første gang familien Gucci er ute etter Lady Gaga og kompani. Tidligere har Patrizia Reggiani, som ble løslatt fra fengselet for fem år siden, uttrykt misnøye med at Lady Gaga ikke rådførte seg med henne som en del av forberedelsene til rollen.

Fornærmet og langer ut

Dette er forøvrig ikke første gang familien Gucci er ute etter Lady Gaga og kompani.

Tidligere har Patrizia Reggiani, som ble løslatt fra fengselet for fem år siden, også uttrykt misnøye med at Lady Gaga ikke rådførte seg med henne som en del av forberedelsene til rollen.

Lady Gaga mente imidlertid det var unødvendig, har hun tidligere sagt til Vogue ifølge The Guardian:

– Jeg følte bare at jeg virkelig kunne yte historien rettferdighet hvis jeg gikk til den med øynene til en nysgjerrig kvinne (…) det betydde at ingen måtte fortelle meg hvem Patrizia var. Ikke engang Patrizia selv.

Patrizia Gucci (datter av Aldo Gucci, spilt av Al Pacino) har også langet ut etter filmen – nærmere bestemt regissøren Ridley Scott. Hun anklaget regissøren for å «stjele en families identitet for å tjene penger», skriver The Hollywood Reporter.

Den kritikken ga imidlertid ikke Ridley Scott mye for da han snakket med BBC:

– Det driver jeg ikke med (kritikk). Du må huske på at et av Gucci-familiemedlemmene ble myrdet og et annet ble sendt i fengsel for skatteunndragelse. Så ikke snakk med meg om å ville tjene penger, lød det fra den britiske regissøren.