Nå kommer filmen om Zlatan

Zlatan-fansen har måttet vente litt lengre enn forventet på den biografiske filmen on fotballikonet. Boken med sammen navn ble en kjempehit også i Norge. For mange gutter ble det deres første bok.

12. desember er det5 førpremiere på filmen i Sverige, mens den får ordinær premiere 14. januar. Noen norsk premieredato er ennå ikke satt, men med fotball-VM rundt hjørnet bør det ikke ta altfor lang tid.

«Filmen er basert på biografien med samme navn og følger et ungt fotballtalents vei fra Rosengård til å bli et av verdens mest kjente og anerkjente sportsikoner.

Skuespillerne Dominic Bajraktati Andersson og Granit Rushiti deler rollen som Zlatan i forskjellige aldre.

Bak det biografiske dramaet Jag är Zlatan står muanusforfatteren Jakob Beckman og regissøren Jens Sjögren. Filmen er basert på Zlatan-biografien til David Lagercrantz, som skildrer den unge Malmø-guttens tøffe barndom og hvordan han med sitt talent og harde arbeid gjorde en livsdrøm til virkelighet.