Zlatan-fansen har måttet vente litt lengre enn forventet på den biografiske filmen on fotballikonet. Boken med sammen navn ble en kjempehit også i Norge. For mange gutter ble det deres første bok.

12. desember er det5 førpremiere på filmen i Sverige, mens den får ordinær premiere 14. januar. Noen norsk premieredato er ennå ikke satt, men med fotball-VM rundt hjørnet bør det ikke ta altfor lang tid.

«Filmen er basert på biografien med samme navn og følger et ungt fotballtalents vei fra Rosengård til å bli et av verdens mest kjente og anerkjente sportsikoner.

Skuespillerne Dominic Bajraktati Andersson og Granit Rushiti deler rollen som Zlatan i forskjellige aldre.

Bak det biografiske dramaet Jag är Zlatan står muanusforfatteren Jakob Beckman og regissøren Jens Sjögren. Filmen er basert på Zlatan-biografien til David Lagercrantz, som skildrer den unge Malmø-guttens tøffe barndom og hvordan han med sitt talent og harde arbeid gjorde en livsdrøm til virkelighet.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen