Alle førpremierer på «Kampen om Narvik» er avlyst

Skaperne av Kampen om Narvik ser seg nødt til å avlyse alle førpremierer på grunn av økende smittetrykk. Et svar fra regjeringen er nødvendig om det skal bli ordinær norgespremiere første juledag som planlagt.

Nordisk Film, Storyline Nor og Aurora Kino kommer i dag med følgende uttalelse om situasjonen for Kampen om Narvik:

«På grunn av økende smittetrykk og usikkerhet knyttet til Omikron har vi med tungt hjerte besluttet å avlyse samtlige førpremierer på Kampen om Narvik. Dette gjelder også den planlagte verdenspremieren i Narvik førstkommende lørdag og festpremieren i Oslo 17. desember.

Produsenten venter svar fra regjeringen og Kulturdepartementet angående en stimuleringsordning for kulturlivet, som er strengt nødvendig for filmens lansering. Derfor har de ennå ikke fattet en avgjørelse om den ordinære norgespremieren 25. desember.
Videre sies det i pressemeldingen: «Vi har jobbet utrettelig de siste ukene for å finne en løsning, og det er med tungt hjerte at vi må konstatere at filmens fremtid igjen er usikker. Vi jobber målrettet mot myndighetene for å få på plass en løsning slik at vi kan få vise denne sterke underkommuniserte historien til flest mulig, så snart som mulig.»