«Brighton 4th» ble beste film på Red Sea Film Festival

Den georgiske regissøren Levan Koguashvilis Brighton 4th stakk av med prisen for beste film på den første utgaven av Saudi-Arabias Red Sea International Film Festival, som foregikk i Jeddah fra 6. til 15. desember.

Far-sønn-dramaet, som også er Georgias Oscar-kandidat, hadde verdenspremiere på Tribeca hvor det vant beste internasjonale spillefilm, skuespiller og manus.

Det deltok 16 fra Midtøsten og Afrika i den første konkurransen.

Den italienske regissøren Giuseppe Tornatore ledet hovedkonkurransejuryen som besto av to mannlige og tre kvinnelige medlemmer.

Juryprisen gikk til den iranske regissøren Panah Panahis familie-roadtrip Hit The Road, som også vant prisen for beste filmatiske bidrag. Filmen ble kritikerrost i Cannes Directors’ Fortnight i juli.

Den italiensk-irakiske regissøren Khader Rashid vant prisen for beste europeiske regissør for Europa, en film om en ung irakisk mann som reiser mot Europa og som blir sittende fast i Bulgaria. Den britisk-libyske skuespilleren Adam Ali fikk prisen for beste skuespiller for sin hovedrolle i filmen.

Den indonesiske skuespillerinnen Arawinda Kirana ble beste skuespillerinne for sin rolle i Kamila Andinis Yuni – som en ung jente hvis drømmer om utdannelse er truet av press om å gifte seg.

Silver Yusr fikk prisen for beste manus i den kurdisk-sveitsiske filmskaperen Mano Khalils Neighbours, om en ung gutt som vokser opp i en landsby ved den tyrkiske grensen fredelig bebodd av syriske muslimer, kurdere og jøder, hvis tidligere rolige tilværelse er rystet av ankomsten. av en nasjonalistisk lærer fra Damaskus som overtar lærergjerningen på skolen hans.

Den jordanske regissøren Darin J. Sallam fikk en spesiell omtale for debutfilmen Farha om en 14 år gammel jente som vokste opp i en liten landsby i Palestina i 1948, hvis liv er forandret for alltid ved ankomsten av israelske styrker til regionen.

Publikumsprisene for beste film gikk til den egyptisk-amerikanske regissøren Dina Amers You Resemble Me. Filmen  utforsker livet til en ung fransk-marokkansk kvinne knyttet til gjengen som utførte Bataclan-angrepet i Paris.

Beste saudiske film i publikumsprisen gikk til Hamzah Jamjooms spillefilm Rupture om et ungt saudisk par som ønsker å stifte familie og har flyttet til London for å motta fertilitetsbehandling.