Kritikerne er enige: «Spider-Man: No Way Home» er den beste filmen i serien

Selv om Spider-Man: No Way Home har fått utsatt sin norske premiere til 14. januar på grunn av koronasituasjonen, har den gått opp i resten av verden – og til full jubel fra kritikerne.

Franchisens niende solofilm siden 2002 ser Tom Holland tilbake som Peter Parker.Marvel-universet forener Holland-æraen med de tidligere Spidey-verdenen til forgjengerne Tobey Maguire og Andrew Garfield. Filmen følger etter 2019s Far From Home, der skurken Mysterio avslørte Parker før han døde.

Han frykter nå for familien og vennene etter at identitet eravslørt og ber Doctor Strange, spilt av Benedict Cumberbatch, om å gjenskape hans anonymitet på nytt. Men planen går galt, og åpner i stedet en portal til parallelle verdener, og tvinger Hollands Parker til ikke bare å møte gamle fiender, men også møte sitt alternative jeg.

Tilbakekomsten av Garfield og Maguire har vært gjenstand for febrilske spekulasjoner og forventninger – og gjentatte fornektelser fra de involverte. Men få trodde dem.

Kritikerne elsker filmen

Variety skriver at regissør  «gjør det uhåndterlige premisset til en gjennomført underholdende» storfilm.

New York Posts Johnny Oleksinski beskriver filmen som «dristig». «Du har aldri forlatt en Marvel-film med så mye usikkerhet om hva som kommer videre,» sa han. «På best mulig måte føles det som om regissøren sier: «Prøv å bli kvitt meg nå, suckers!»

Screenrant.com skriver «No Way Home er Spider-Mans mest spennende og morsomme historie til nå. Selv om multiverset er stort, er filmen gjennomtenkt i sitt fokus på Peters reise.

The Guardians Benjamin Lees satte pris på filmens ambisjon i sin trestjerners anmeldelse, og kalte den «et drivende, glatt koreografert eventyr», men sier at den bare bød på «spredt moro».