Verdens verste menneske utgis av The Criterion Collection

Verdens verste menneske utgis av det svært respekterte videoselskapet The Criterion Collection i USA.

Verdens verste menneske er ikke bare Norges Oscar-bidrag, den ligger an til å ha alle forutsetninger til å kjempe om den gjeve prisen.

Under filmfestivalen i Cannes ble Renate Reinsve kåret til beste kvinnelige skuespiller. Både Variety og New York Times har Joachim Triers Verdens verste menneske som favoritt til Oscar i sine forhåndsspådommer. New York filmkritikerorganisasjon utropte filmen til beste fremmedspråklige film og nylig meldte også VG at Anders Danielsen Lies rolle av Time Magazine er utropt til en av de ti mest imponerende skuespillerprestasjonene på film i 2021.

I USA lanseres filmen på kino 4. februar av distributør Neon. Men det som virkelig er en av de største anerkjenelsene for en film i USA er å bli utgitt på DVD og Blu-ray av svært respekterte The Criterion Collection. Detaljer er ikke kjent enda, men disse utgivelsene pleier å være svært forseggjorte.

Cinemas anmelder ga filmen terningkast fem, les anmeldelsen her. Norsk videoutgave på DVD og Blu-ray kommer 17. januar.