Nå er den sluppet – den første offisielle traileren for Robert Eggers’ islandske vikingepos fra 1000-tallet.

Den første offisielle traileren til The Northman er her. Robert Eggers’ vikinghevnfilm, med Björk, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Willem Dafoe og Ethan Hawke i hovedrollene, får norsk premiere 1. april 2022.

Filmen, som foregår på Island fra 1000-tallet. Alexander Skarsgård som har rollen som vikingprinsen Amleth som er på søken etter å hevne drapet på faren. Björk har rollen som spåkvinne og hennes datter Ísadóra Bjarkardóttir Barney også er en del av ensemblet,

Produksjonen ble gjenopptatt i august i fjor etter en lang pandemi-relatert forsinkelse. Eggers skrev manuset sammen med den islandske poeten og mangeårige Björk-samarbeidspartneren Sjón.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen