Jane Campions sterke westerndrama The Power of the Dog, som snart er å se på norske kinoer og deretter Netflix,

Hvordan fungerer Oscar-betting?

De fleste forbinder nok betting med sport, men det er faktisk veldig mye annet du kan satse penger på. Kanskje du liker å se på konkurranser på TV, eller kanskje du er interessert i politikk? Alt dette kan du satse penger på. Bare ta en titt på bettingsider og se hva som tilbys. TV-konkurranser kårer jo vinnere, og da kan du prøve å gjette på hvem som vinner. Når du satser penger på en konkurranse øker spenningen enda litt mer. Selvsagt er det en fordel å satse penger på programmer du følger med på, og du kan gjerne ta deg tid til å se et par episoder først, for å finne dine favoritter. Da blir det litt enklere å finne ut hvem du vil satse penger på. Neste gang det er en TV-konkurranse, bør du altså sjekke om du kan satse penger på den hos en bettingside.

Oddsspill for den filminteresserte

Hvis du er glad i film, vil du kanskje også gjerne satse penger på prisutdelinger. Det kan du, enten det er snakk om Golden Globe, Gullpalmen eller Oscar. Sistnevnte er kanskje den største av alle filmprisene, og det er selvsagt en stor ære å vinne en av prisene. Men du kan også vinne, gjennom å satse penger på hvem som vinner. Sats på hvilken film som vinner hovedprisen, hvem som blir beste mannlige eller kvinnelige skuespiller og hvem som blir årets beste regissør. Alt dette og mer til kan gi deg fine gevinster. Du finner de nominerte og oddsen for hver enkelt gjennom å besøke bettingsider som tilbyr odds på Oscar.

Kenneth Branaghs Belfast er en av de største  favoritterne til Oscar for Beste film.

Velg sider med gode odds

Det er ikke alle bettingsider som har like odds, og det er heller ikke alle bettingsider som er like brukervennlige. Norske bettingsider er som regel et bedre valg enn for eksempel amerikanske sider. Sammenlign gjerne både odds og spillutvalg hos flere bettingsiden. Kanskje noen bare lar deg satse penger på hvilken film som vinner hovedprisen, mens andre kan ha oddsspill på flere filmpriser. Her finner du en liste over norske betting sider som hjelper deg å velge den rette bettingsiden for Oscar og andre filmpriser. Når du har satset penger, må du selvsagt også følge med på Oscar-utdelingen. Da blir det jo ekstra spennende å se om du tipper riktig, og vinner en liten premie selv. I henhold til eksperter er det filmene ”Belfast” og ”The power of the Dog” som er de to største favorittene til å vinne kategorien for beste film. Men det er flere sterke utfordrere i denne sjangeren.

 

Slik satser du penger på Oscar

For å kunne satse penger på Oscar-prisene, må du ha en spillerkonto hos en bettingside med Oscar-odds. Har du sjekket listen med norske bettingsider, er du godt i gang. Når spillerkontoen er opprettet og bekreftet, overfører du penger til kontoen, og deretter er du i gang. Velg hvilken film du tror kommer til å vinne, eller hvilken skuespiller som er din favoritt til å vinne ulike priser. Det er lov å satse på flere filmer, men da må du i så fall gjøre ett veddemål per film. Dette kan faktisk være lurt dersom du er litt usikker. Hvis du fordeler pengene på flere spill, øker du sjansen til å vinne minst én av innsatsene. Og det er alltid bedre å fordele pengene på flere innsatser enn å gjøre en stor enkeltinnsats. Spill uansett fornuftig, og husk at bettingspill bare skal være for moro skyld. Ja, det er gøy i vinne, men sørg for at du ikke risikerer å tape så mye at det svir.

 

Les deg litt opp om filmene

Kanskje du gjerne vil se filmene før du satser penger på dem, og kanskje har du allerede en favoritt, men les deg gjerne opp på eksperttips. Juryen kan ha andre favoritter enn du selv har, og ofte er det én film som er regnet som storfavoritt. Det er slett ikke sikkert at akkurat denne filmen vinner, men hvis du er usikker på hvem du vil satse penger på, bør du kanskje satse på en av forhåndsfavorittene. Les også begrunnelsen for at de er favoritter, og prøv å sette deg inn i tankegangen til juryen. Du er aldri garantert gevinst når du satser penger på oddsspill, men det er bedre å høre på ekspertene enn å bare følge din egen magefølelse. Sats gjerne penger på flere kategorier, slik at du har mange prisutdelinger å se fram til. Husk at du kan følge Oscar enten på TV eller på nettet. Årets norske håp under Oscar-utdelingen er filmen ”Verdens verste menneske”. Kanskje nettopp denne filmen er din personlige favoritt? Og hvem vet, kanskje det er Norges tur til å vinne en Oscar igjen? Det hadde selvsagt vært morsomt, og ekstra morsomt dersom du satset penger på at akkurat det skulle skje. Men i denne kategorien er det veldig mange gode kandidater. Tenk deg derfor nøye om før du velger hvem du vil satse pengene dine på.

Verdens verste menneske er en av kandidatene til prisen for Beste internasjonale film.