Pictured: Tim McGraw as James, Sam Elliot as Shea and LaMonica Garrett as Thomas of the Paramount+ original series 1883. Photo Cr: Emerson Miller/Paramount+ © 2021 MTV Entertainment Studios. All Rights Reserved.

Nå kommer «1883» – prequelserien til «Yellowstone»

Yellowstone er en av verdens mest populære tv-serier. Nå får fansen enda flere historier om Dutton-familien i den prequelserien 1883.

1883 er laget eksklusivt for Paramount+ og de to første episodene får premiere mandag 10.januar. Nye episoder slippes hver mandag.

1883 følger familien Dutton mens de legger ut på en reise vestover gjennom De store slettene i det indre av Nord-Amerika. Målet er den siste bastionen i landet. Serien er en sterk gjenfortelling av vestlig ekspansjon og en intens studie av en familie som flykter fra fattigdom for å søke en bedre fremtid i USAs lovede land – Montana.

Isabel May har rollen som Elsa i 1883.

Countrysanger-paret Tim McGraw (Friday Night Lights) og Faith Hill (The Stepford Wives) har rollene som henholdvis James og Margaret Dutton. Den Oscar-nominerte skuespillerlegenden  Sam Elliot (The Big Lebowski, A Star Is Born) spiller en tøff cowboy, Shea Brennan.

Billy Bob Thornton har en gjesterolle og Tom Hanks dukker opp i en cameo i en tilbakeblikkscene som utspiller seg under den amerikanske borgerkrigen.

Amerikanske kritikere hyller serien. Variety mener 1883 er «en vinnende westernutvidelse av Yellowstone-franchisen” og Esquire påpeker at «1883 beviser at større faktisk er bedre», mens The Wrap fullroser den Oscar-vinnende westernlegenden Sam Elliott som «skinner i en serie som følger en farlig ekspandering på tvers av den amerikanske vesten».

1883 er allerede den mest populære serien på amerikanske Paramount+. Og ikke nok med det: 4,9 millioner så serien på lineær-TV, noe som gjør serien til den mest populære seriepremieren på kabel-TV siden 2015!

Serien er skapt av multitalentet Taylor Sheridan – mannen bak seersuksessene Yellowstone og Mayor of Kingstown, som begge er laget for Paramount+.