11 superheltfilmer å se frem til i 2022

2022 er året da Batman, Spider-Man og Thor tar opp kampen mot verdens ondskap. Her er en rask guide til superheltfilmene i 2022.

Superhelt-trenden vil fortsette ufortrødent i 2022. Marvel og DC Comics fortsetter å dominere sjangeren. Fansen har både en ny Batman og mer Spider-Man å se frem til.

1. The Batman (2. mars)

The Batman er en superheltfilm basert på DC Comics-karakteren med samme navn, og den niende live-action Batman-filmen. Den er regissert av Matt Reeves og co-skrevet av Reeves og Mattson Tomlin, med Michael Giacchino som komponerer partituret. I likhet med Joker er filmen ikke satt i det samtidige DC Extended Universe, men i sin egen alternative kontinuitet.

Historien følger Bruce Wayne / Batman (Robert Pattinson) i løpet av det andre året av karrieren som Dark Knight, mens han sporer en seriemorder som etterlater kryptiske gåter adressert «To the Batman» på ofrene sine.  Filmen henter inspirasjon fra flere tidligere Batman-verk, inkludert Zero Year, The Long Halloween, Ego og Earth One.

2. Morbius (1. april)

Ventetiden har vært lang. Det er nå to år siden vi fikk den første traileren – etter mange forsinkelser er det snart på tide å endelig møte Jared Leto i rollen som Dr. Michael Morbius, en vitenskapsmann som blir til en vampyr og finner det vanskelig å kontrollere blodtørsten sin.

«Morbius» er basert på en av Spider-Mans erkefiender i tegneserieverdenen og tilhører det samme Sony/Marvel-universet som «Venom». Det er en frittstående historie, men Michael Keatons navn på IMDb får oss til å tro at fyren bak Vulture kan dukke opp. Regissøren er svenske Daniel Espinosa.

3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6. mai)

Oppfølgeren til kjempehiten «Spider-Man: No Way Home» kommer allerede denne våren. I Doctor Stranges andre solofilm ser vi ham takle konsekvensene av noen vanvittige magiske triks som har gått galt og åpnet portaler som burde forbli lukket. Sam Raimi («Spider-Man») har returnert til Marvel for å regissere noe mer som en skrekkfilm enn en superheltfilm, og bare det høres røft lovende ut. Elizabeth Olsens Wanda, aka Scarlet Witch, har en viktig rolle.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness er  oppfølgeren til Doctor Strange fra 2016.

Etter at en rekke hendelser som har åpnet opp det enorme og ukjente multiverset, inkludert hans eget forsøk på å gjenopprette Peter Parkers hemmelige identitet, har gått galt, utløser doktor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) ved et uhell en forferdelig trussel som kan bety undergang for ikke bare hans virkelighet, men alle realiteter. Repriseroller deres fra tidligere bidrag i denne filmen er Elizabeth Olsen som Wanda Maximoff / Scarlet Witch, Chiwetel Ejiofor som Karl Mordo, og Rachel McAdams som Dr. Christine Palmer, mens Xochitl Gomez debuterer som America Chavez.

4. Thor: Love and Thunder (8. juli)

Thor: Love and Thunder vil ha en helt annen tordengud enn den vi første gang i Kenneth Branaghs originale film, for mer enn et tiår siden.

Siden han ble et av grunnleggerne av Avengers og kjempet mot Dark Elves i den skuffende oppfølger The Dark World, har Thor vært gjennom noe av en gjenoppstandelse. Regissør Taika Waititi brukte det strålende sci-fi actioneventyret til Thor: Ragnarok til å gi Chris Hemsworths Asgardian en komisk makeover.

Den mest spennende nyheten om denne fjerde filmen i serien er at Natalie Portman vender tilbake til franchisen som Dr Jane Foster, astrofysikeren som slo seg sammen med Thor i de to første filmene. Det er imidlertid en vri – denne gangen vil Foster få bruke Mjolnir for seg selv og få sine egne gudlignende krefter. På skurkesiden møter vi Gorr the God Butcher, spilt av Christian Bale, som vender tilbake til sjangeren etter sin «The Dark Knight»-trilogi.

5. Black Adam (29. juli)

DC har avslørte en første titt på Black Adam, med Dwayne Johnson i hovedrollen, på deres FanDome 2021-arrangement.

At muskelfjellet Dwayne Johnson skulle ta steget inn i tegneseriens verden var nok bare et spørsmål om tid.  Black Adam, en løs spinoff til «Shazam!» (vi gleder oss allerede til crossoveren!). Denne filmen har pågått siden minst 2014, men denne sommeren får vi endelig møte en av DCs mektigste antihelter. Jaume Collet-Serra («Jungle Cruise») har ansvaret.

Den gamle Bond-stjernen Pierce Brosnan  spiller Doctor Fate i filmen. The Shallows-regissøren Jaume Collet-Serra står bak Black Adam.

6. Secret Headquarters (i sommer)

Ikke alle superheltfilmer tilhører en kjent franchise eller univers. Unge Charlie Kincaid oppdager et hemmelig hovedkvarter under hjemmet sitt som ser ut til å tilhøre en superhelt.

I dette familievennlige sci-fi-eventyret av Henry Joost og Ariel Schulman  oppdager en ung gutt at en superhelt har sitt hemmelige hovedkvarter under huset hans. Det ser ut til at hans egen far lever et hemmelig dobbeltliv… Owen Wilson og Michael Peña  gjør to av voksenrollene.

 

7. Spider-Man: Across the Spider-Verse Part 1 (7. oktober)

Endelig, etter tre års venting, får vi en oppfølger til den kritikerroste Spider-Man: Into the Spider-Verse-filmen. Den forrige filmen slo både Pixar og Disney da den vant Oscar for beste animasjonsfilm. Vi forventer de samme fantasifulle verdenene, vridde karakterene og utrolig pen animasjon i denne oppfølgeren, som lar Miles Morales reise gjennom multiverset og møte enda flere edderkoppmenn. To nye filmer er planlagt, del 1 kommer på kino til høsten.

Spider-Man: Across the Spider-Verse Part 1 kommer på kino 7. oktober 2022. Den var opprinnelig ment å komme i april 2022, men som alle andre filmer som skulle lanseres de siste 18 månedene, den pågående pandemien forsinket utgivelsen.

 

8. The Flash (4. november)

Multiverse er årets trendord, og DC hekter på konseptet som gjorde Marvels Spider-Man: No Way Home til en slik suksess. I sin første solofilm får «Justice League»-favoritten Ezra Miller spille tre forskjellige versjoner av The Flash, men det som virkelig får fansen inn i kampen er det faktum at vi får se Michael Keaton igjen som Batman – 30 år etter Tim Burton filmer! Ben Afflecks Batman dukker også opp, mens Sasha Calle spiller Supergirl.

 

9. Black Panther: Wakanda Forever (11. november)

Det er rimelig å si at forventning og spenning til Black Panther 2, men mange av filmens største fans er litt redde for oppfølgeren, bekymret for at den ikke kan leve opp til originalen. Det tragiske dødsfallet til Chadwick Boseman i august 2020 etterlot en ledig stilling i Black Panther-rollebesetningen, og Winston Duke – M’Baku – har blitt klarert av Marvel som den neste Black Panther, ifølge Giant Freakin Robot.

Regissør Ryan Coogler har lovet at han ikke vil erstatte rollen som T’challa eller prøve noen form for CGI-gjenopplivning. I stedet snakkes det om at Letitia Wright kan overta Black Panthers kostyme og navn, andre rapporter sier at filmen (og den kommende TV-serien) vil fokusere på flere av innbyggerne. En spennende nykommer i rollebesetningen er Michaela Coel, hyllet for TV-serien «I May Destroy You».
Foreløpig har ikke plotdetaljene blitt kunngjort.

10. Samaritan (til høsten)

Filmen sies å være inspirert av Shyamalans undervurderte Unbreakable og Gus van Sant-dramaet Who’s Forrester? med rykter om skikkelig fæl action. Med Mythos Comics-serien som modell lover regissør Julius Avery «en ny og mørk variant» av superheltsjangeren.
For 20 år siden kjempet Stanley Kominski (Sylvester Stallone), takket være superkreftene sine, en episk kamp mot verdens mørke krefter – og  måtte gi tapt. I det minste har verden lagt til grunn det premisset siden. Men en gutt (Javon Walton) vil egentlig ikke tro det.
Når han ser en eldre mann, er han helt overbevist om at han til tross for parkasen, hettegenseren, skjegget og flere rynker i ansiktet, er tidenes superhelt. Regissør Julius Avery (Operation Overlord) fortelles en original historie om en aldrende superhelt Den veltrente 73-åringen Stallone det perfekte valget.

11. Aquaman and the Lost Kingdom (16. desember)

Vi avslutter et actionfylt 2022 på havbunnen i selskap med Jason Momoa og alles favorittskuespillerinne, Amber Heard. Dette blir den trettende filmen i DCEU (selv om studioet for lengst har skrinlagt alle planer om et sammenkoblet univers), og vi er glade for at James Wan dukket opp på registeret igjen. Patrick Wilson kommer tilbake som Ocean Master og Yahya Abdul-Mateen II spiller Black Manta igjen, men så langt holdes både historien og hovedskurken hemmelig.