Ryûsuke Hamaguchis Drive My Car som ble kåret til beste film

Amerikanske kritikere har kåret «Drive my Car» til fjorårets beste film

Ryusuke Hamaguchis roadmovie ble kåret til beste film av National Society of Film Critics denne helgen.

Drive My Car hadde premiere i Cannes og begynner nå å håve inn tunge kritikerpriser.

Lørdag ble den kåret til beste film av American National Society of Film Critics. Regissør Ryusuke Hamaguchi – som også rakk å gi ut filmen Wheel of Fortune and Fantasy i 2021 – ble tildelt prisen for beste regissør. Blant de nominerte var også Celine Sciammas Little Mother og Jane Campions The Power of the Dog.

Drive My Car har også kåret til beste film av New York Film Critics Circle og Los Angeles Film Critics Association. Det gjør den til den femte filmen noensinne som har fått kritikerroste fra alle tre, skriver The Wrap. Tidligere var det bare Schindlers liste, L.A. Konfidensielt, The Hurt Locker og The Social Network lyktes med dette.

Det tre timer lange japanske dramaet er basert på en novelle av Haruki Murakami, som er en del av 2014-novellesamlingen «Menn uten kvinner». Handlingen følger en regissør hvis kone er død. To år senere får han en ny, kvinnelig sjåfør og et uventet vennskap oppstår i hans elskede røde Saab.

Drive my Car har norsk premiere 4. februar.