Trailer: «Alt for Norge» – filmen om Drillo kommer på kino

Landslagseventyret på 90-tallet er klar for det store kinolerretet! Regissørene Jo Vemund Svendsen og Daniel Høglund gjenskaper reisen Egil Olsen og hans «Drillos» tok det norske folk med på gjennom 90-tallet – fra en B-nasjon i fotball, til Kjetil Rekdals legendariske straffespark mot Brasil.

Med helt nye personlige opptak tar denne filmen deg med i spillerbussen, garderoben og på innsiden av eventyret du kun har sett fra tribunen eller foran tv.

«Drillos» ble symboler på en nasjon i endring. Filmskaperne håper den vil vekke både nostalgi og entusiasme. «Alt for Norge» består utelukkende av arkivmaterialet. Drillo har selv bidratt bak kamera gjennom 90-tallet. Det samme har kona «Siggen», spillerne og en rekke privatpersoner.

Verdens mest berømte straffe  Norge. Sekunder før Rekdal tar straffesparket på Stade Vélodrome i Marseille. (Foto: Fenomen Studios / SF Studios)

«På mange måter er dette folkets film. Det betyr enormt mye for oss at så mange så mange har delt sine private opptak. Det gir filmen en helt egen identitet, og har hjulpet oss med å gjenskape tidsepoken», sier regissør Svendsen.

Drillo selv gleder seg til kinopremiere i slutten av mars, bare en liten måned før han fyller 80 år: «Jeg har sett filmen og synes den er bra! Det er litt mye Drillo synes jeg, men sånn er det. Jeg er imponert over alt arkivet som er gravd frem. En av tingene som har gjort mest inntrykk på meg, er å se film fra Fredrikstad i barndomsårene mine,» sier den tidligere landslagssjefen.

VM-kampen mot Mexico sommeren 1994 er til dags dato det mest sette TV-programmet i Norge. (Foto: Fenomen Studios / SF Studios)

«Vi har funnet mer enn vi kunne drømme om. At «Mini» filmet i garderoben i VM i 1994, er i dag utrolig å se», sier regissør Høglund.

Nasjonalfølelsen og det store engasjementet som landslaget med Drillo i spissen klarte å generere på 90-tallet er helt spesiell. Landslaget var samlende og «alle» fulgte med. En av spillerne som var med på hele reisen, og som debuterte i Drillos første kamp i 1990, er Øyvind Leonhardsen. Han synes det er fantastisk at det nå kommer en film.

– Jeg ble rørt da jeg så filmen. Den gir et godt perspektiv på hva hele epoken betydde for Norge. Jeg er takknemlig for å være en del av noe som har betydd så mye for så mange, sier mannen med 58 kamper under Egil «Drillo» Olsen.