Den nye miniserien The Offer, om innspillingen av Gudfaren får premiere den 29. april på Paramount+. 

The Offer er basert på den Oscar-vinnende produsenten Albert S. Ruddys  hittil ukjente historier fra innspillingen av Gudfaren (1972) – en av filmhistoriens beste og mest hyllede filmer.

Dan Fogler (The Walking Dead, Fantastic Beasts-filmene) har fått rolen som Francis Ford Coppola i mineserien, mens Patrick Gallo har rollen som Gudfaren-forfatteren Mario Puzo.

Ellers finner vi blant annet i andre Miles Teller som Albert S. Ruddy, Matthew Goode som Paramount Pictures-sjefen Robert Evans, Juno Temple  som Bettye McCartt, Giovanni Ribisi  som Joe Colombo.

Den 10-episoder lange serien er skrevet og skapt av den Oscar- og Emmy-nominerte manusforfatteren Michael Tolkin (Escape at Dannemora, The Player). Den er også skrevet og og produsert av Nikki Toscano (Hunters), som er showrunner på serien. Foruten Tolkin og Toscano, er to ganger Oscar®-vinner Albert S. Ruddy (Million Dollar Baby, The Longest Yard,Hogan’s Heroes), Miles Teller, Russell Rothberg og Leslie Greif utøvende produsenter ved siden av Dexter Fletcher (Rocketman, Eddie the Eagle). Fletcher har også regissert flere av episodene.

Marlon Brando som Vito Corleone i Gudfaren.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen