Ghostface in Paramount Pictures and Spyglass Media Group's "Scream."

«Scream» – Siste skrik fra Woodsboro

4

Ghostface er tilbake og en ny rekke ungdommer står i fare for å bli knivstukket. Heldigvis er fortsatt den gode gamle gjengen, Sidney, Dewey og Gale, her for å vise hvordan man takler det.

En ny Scream film uten Wes Craven, med en trailer som viser hvor skummelt det er med apper som låser opp dørene dine. Kan ikke si at jeg hadde alt for store forhåpninger. Etter å ha sett de fire foregående filmene, og med smaken av nyere oppfølgere av kjente skrekkfilmer i munnen var jeg skeptisk.

Scream Horror, Mystery, Thriller | January 14, 2022 (United States) Summary: Twenty-five years after the original series of murders in Woodsboro, a new Ghostface emerges, and Sidney Prescott must return to uncover the truth.
Countries: United StatesLanguages: English

Når regissørene, Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett, er de samme som lagde den ufattelige underholdende og blodige Ready or Not burde det egentlig vært noen tvil. De vet absolutt hva de gjør og og hva som gjør en Scream film bra.

Ikke et plott å rope etter

Plottet er veldig enkelt. Ghostface dreper, og de må finne ut hvorfor og hvem det er hvor alt er begrunnet i reglene fra skrekkfilmer. Altså en typisk Scream film. Men gjennomførelsen er veldig bra. Alt føles naturlig, og utviklingen er troverdig og overraskende. Den er akkurat det den skal være Selv om det ikke er noen store overraskelser i hvordan det utvikler seg, så er den såpass leken og godt laget at man blir sittende å gjette hva som kommer til å skje.

Det blir kanskje litt for tradisjonelt til tider, og det er ingenting som virkelig briljerer. Det er rett og slett bare godt håndverk, godt gjennomført og det tas på alvor.

Melissa Barrera har rollen som Sam i Scream.Ȭ

Er det et sted hvor filmen lider litt er det hos karakterene, spesielt de nye. De får ikke allverdens å gjøre og de drukner litt i hverandre. De er der hovedsaklig for å enten være en å mistenke eller for å dø. Det er ikke nok tid med noen av de til at man bryr seg, og selv om de er sjarmerende nok, så blir de litt meningsløse i det store bildet.

Melissa Barrera som spiller Sam Carpenter og er filmens nye heltinne, og kjæresten hennes Richie, som spilles av Jack Quaid. De er litt avstand mellom til dem, og føles som det mangler en beat eller to for å virkelig henge sammen.

En ganske bra kopi

Scream prøver å gjenskape den fantastiske åpningsscenen fra den første Scream filmen. Og selv om traileren får det til å virke kleint ved å bruke apper og automatiske dørlåsere, er den overraskende god. Det var første tegn på at dette kom til å bli god opplevelse. Den er selvfølgelig langt unna originalen.

Hvordan det hele ender opp er så om så. Det er noe som mangler for å få den slutten til å ha den effekten jeg tror den vil ha. Men det er fortsatt gøy, og det er passer inn i Scream sitt generelle verden med skrekkfilmer og skrekkfilmfans som har gått gjennom alle de fire foregående filmene.

Jeg vil påstå at det ikke har blitt laget en dårlig Scream film. Det er selvfølgelig variasjoner, men alle de fire foregående har noe å komme med. Spesielt Scream 4 er undervurdert og fortjener fler øyne. Denne holder kvaliteten, og er en ekstremt severdig film, med mye humor, god vold og til tider kreative løsninger.