DSC03276.ARW - Against The Ice. (L to R) Nikolaj Coster-Waldau as Ejnar Mikkelsen and Joe Cole as Iver Iversen in Against The Ice. Cr. Photographer; Lilja Jonsdottir/Netflix © 2022

Trailer: «Against the Ice» – nytt dansk polardrama kommer på Netflix

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i dette danske polardramaet om da Danmark sendte ut en ekspedisjon for å motbevise USAs krav på Nordøst-Grønland.

Against the Ice er en sann historie om vennskap, kjærlighet og den fryktinngytende kraften av å ha en følgesvenn. I 1909 forsøkte Danmarks Alabama-ekspedisjon, ledet av kaptein Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau) å motbevise USAs krav til Nordøst-Grønland. Bakgrunnen for det amerikanske kravet var en påstand  om at Grønland var delt opp i to ulike øyer.

Nikolaj Coster-Waldau som Ejnar Mikkelsen og Joe Cole as Iver Iversen in Against The Ice. Cr. Photographer; Lilja Jonsdottir/Netflix © 2022

Etter å ha forlatt mannskapet på skipet, tar Mikkelsen med seg den uerfarne Iver Iversen (Joe Cole) fra mannskapet, over Grønlandsisen. De to mennene finner bevis på at Grønland er en øy, men turen tilbake tar mer tid og er mye hardere enn de forventet. Etter å ha kjempet mot ekstrem sult, utmattelse og et isbjørnangrep, kommer de endelig tilbake til skipet, kun for å oppdage at skipet har krasjet i isen og nå er forlatt. Med håp om å bli reddet forsøker de å holde seg i live. Etter hvert som dagene blir lengre begynner også grepet om virkeligheten å bli svakere – en grobunn for mistillit og paranoia, og en farlig cocktail i kampen for overlevelse.

Peter Flinth står for regien av filmen som får premiere 2. mars på Netflix.