I helgen hadde endelig Spider-Man: No Way Home premiere i Norge. Den åpnet med en rekordomsetning på 24,45 millioner NOK i Norge og 175.106 solgte billetter.

Den forrige rekorden var James Bond: No Time to Die høsten 2021 som hadde en åpning på 22,7 mill. NOK. Dette er også den største Marvel åpningen i Norge. Avengers: Endgame hadde den tidligere rekorden med 22,3 millioner NOK.

Dette er en fantastisk åpning for kino-Norge etter igjen en periode med strenge restriksjoner som har gjort det vanskelig å drive kino. Kinoene har fortsatt en makskapasitet på 200 pers. eller 50%, men mange visninger og et fantastisk engasjement fra kinoene kompenserer for dette.

«Dette er en helt fantastisk åpning. Vi er bare en uke etter at de strenge restriksjonene på kino er hevet, og nå et slikt resultat allerede, er helt enestående. Dette hadde ikke vært mulig uten en tålmodige fans, fantastisk film og flinke kinoer», sier distribusjonsansvarlig hos SF Studios, Atle Ellingsen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen