Arthaus har kjøpt Gullbjørn-vinneren «Alcarràs»

Arthaus har kjøpt Gullbjørn-vinneren Alcarràs av Carla Simón med hjem fra filmfestivalen i Berlin. Filmen planlegges lansert på kino høsten 2022. 

Alcarràs er en vidunderlig film og vi gleder oss til å dele den med kinopublikum over hele landet. Vi hadde Simons første film Sommer 1993 i distribusjon, og er glade over å kunne by på hennes mesterlige oppfølger. Alcarràs er en varm og autentisk skildring fra den katalanske landsbygda, men tar også opp universelle temaer og konflikter vi alle kan kjenne oss igjen i, sier Svend Bolstad Jensen i Arthaus.

I Alcarràs forteller Carla Simon personlig og varmt om en storfamilie som lever av å dyrke fersken. Vi møter familien Solé fra den lille landsbyen Alcarràs i Catalonia som hver sommer samles for årets innhøstning. Men dette året kan bli det siste. Landeieren har nye planer for området. Ferskentrærne skal byttes ut med solcellepaneler. Det skaper splid i den ellers sammensveisede familien. For første gang er framtidsutsiktene usikre. Familien kan rett og slett miste livsgrunnlaget sitt, og hverandre.

I jurypresident M. Night Shyamalans uttalelse heter det at Alcarràs tildeles Gullbjørnen «for dens nydelige skuespiller-prestasjoner – fra barna til de godt voksne – for evnen til å vise både familielivets kjærlighet og humor så vel som dens kamper, og for hvordan den beskriver vår tilknytning til og avhengighet av naturen og jorda vi dyrker».