Steven Spielberg har funnet et nytt filmprosjekt: det handler om Frank Bullitt, den ikoniske karakteren spilt av Steve McQueen i thrilleren Bullitt fra 1968.

Det er imidlertid ikke en nyinnspilling som er planlagt men en helt ny historie med hardt San Francisco-politifokus, skriver Deadline. Josh Singer (The Post, Spotlight) skriver manuset siden McQueens dødsbo solgte rettighetene til karakteren.

Steve McQueen spiller hovedrollen som en tøff detektiv i San Francisco som har i oppdrag å beskytte et vitne mot mafiaen.

Spielberg, sist med den flerfoldige Oscar-nominerte musikalen West Side Story, fullfører for tiden The Fabelmans, et svært personlig drama som mer eller mindre handler om hans egen oppvekst som filmgal gutt.

Den originale Bullitt fulgte en tøff politimann på jakt etter mafiaen som drepte et vitne han skulle beskytte. Bullitt er kjent for noen av filmhistoriens beste biljaktscener og britiske The Guardian har kåret filmem til en av tidenes beste action-filmer. Spørsmålet er også hvem som skal overta hovedrollen som Frank Bullitt, og om filmen utspiller seg i samme tidsepoke.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen