Nå kan du se hele tv-serien «Folkets tjener» på YouTube

Ukrainas nåværende president Volodymyr Zelenskyy ble berømt til offentlig fremtreden i landet takket være den voldsomt populære politiske komedien Folkets tjener, en TV-serie han skapte, spilte hovedrollen i og produserte via sitt produksjonsselskap Kvartal 95.

Zelenskyy spiller en alminnelig mann som blir kastet inn i presidentskapet etter å ha blitt en viral sensasjon ved å uttale seg mot regjeringskorrupsjon. Mens Folkets tjener tredje og siste sesong var i produksjon i 2018, opprettet ansatte ved Kvartal 95 et politisk parti med samme navn som TV-programmet. Zelenskyy kunngjorde deretter sitt kandidatur til det ukrainske presidentvalget i 2019, ved å utnytte sin populære outsiderpersonlighet og uttale seg mot korrupsjon – og til slutt vant valget i et jordskred med 73,2 prosent av stemmene.

Den første episoden av den politisk satiren har samlet over 13,7 millioner visninger på YouTube, med Zelensky i hovedrollen som Vasyl Petrovych Holoborodko, en videregående lærer i trettiårene.

Han opprettet produksjonsselskapet Kvartal 95, laget filmer, tegneserier og TV-serier, inkludert den politiske hiten Folkets tjener – der Zelenskyy spilte rollen som president – ​​og bare fire år senere ble dette en realitet.

Folkets tjener er en politisk satire som hadde premiere i 2015 og varte i tre sesonger. Den forteller historien om en historieskolelærers ‘tirade mot regjeringskorrupsjon’, som går viralt, med Zelenskys karakter Vasyl Petrovych Holoborodko som snart finner seg selv i presidentsetet.
Innenfor sin presidentkampanje lovet han også å avslutte konflikten med Russland og kommunisere med president Vladmir Putin, men Zelensky har siden møtt enorme spenninger med Russland, noe som førte til invasjonen i forrige uke.

Men denne store krisen den ukrainske presidenten står overfor, var en han var vant til og har hatt god praksis i sine fire år som president i Folkets Tjener.