«Indiana Jones 5» er ferdig med innspillingen

Eventyrfilmen med Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge og Mads Mikkelsen får kinopremiere sommeren 2023.

«Det er en wrap!» hilser produsent Frank Marshall med et bilde av en Indy-caps. Etter flere måneders arbeid er innspillingen av den femte Indiana Jones akkurat ferdig. Kameraene begynte å rulle i juni i fjor, så det viser bare hvilken massiv produksjon det har vært – England, Skottland, Italia og Marokko er noen av miljøene som Indy får besøke.

Det er nå mer enn 40 år siden eventyreren Indiana Jones debuterte på kino i Steven Spielbergs Indiana Jones: Jakten på den forsvunnede skatten (1981). Filmen ble etterfulgt av tre filmer, den siste kom i 2008. Det er nå en 79 år gammel Harrison Ford kommer tilbake i rollen. Skuespilleren vil trolig bli digitalt forynget for deler av filmen, skriver Slashfilm.

Så langt er det ingen offisielle detaljer om hva Indiana Jones 5 handler om, men det spekuleres i at tidsreiser er en del av handlingen siden statister kledd som romerske soldater ble sett på innspillingsstedet på Sicilia.

Det er i hvert fall klart at Ford får selskap av en rekke nye skuespillere som Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Antonio Banderas og Mads Mikkelsen. Spielberg har denne gangen overlevert regien til James Mangold, kjent for filmer som Logan og Le Mans ’66.

Indiana Jones 5 får kinopremiere 30. juni 2023.