– Det er selvfølgelig tungt å utsette. Under de nåværende omstendighetene har vi likevel kommet frem til at det er det eneste riktige å gjøre. Filmens produsent Aage Aaberge er klar over at utsettelsen vil skuffe mange, særlig i nord.

Dette er tredje utsettelse på storfilmene med et budsjett på 70 millioner. Filmen ble føst rammet av Covid 19 under innspillingen og måtte utsette premieren. Deretter fikk den ny dato første juledag for så å bli utsatt til påsken. Når filmen endelig får premiere er ikke fastsatt.

– Går et tydelig skille

Nordisk Film har hatt mange samtaler med samarbeidspartnere og publikum de siste dagene, og vurdert om Kampen om Narvik kunne tjent som et bidrag til ønsket mange nå har om å forstå hva krig er og konsekvensene av den.

– Vi har tatt innover oss at selv om mange oppsøker avisartikler og nyhetssendinger for å begripe det som nå skjer, går det et tydelig skille mellom å søke kunnskap og det å oppleve et realistisk krigsdrama i en kinosal, med de sterke sanseinntrykkene det gir, sier Aaberge.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen