Premieren på «Kampen om Narvik» flyttes som følge av krigen i Ukraina

– Det er selvfølgelig tungt å utsette. Under de nåværende omstendighetene har vi likevel kommet frem til at det er det eneste riktige å gjøre. Filmens produsent Aage Aaberge er klar over at utsettelsen vil skuffe mange, særlig i nord.

Dette er tredje utsettelse på storfilmene med et budsjett på 70 millioner. Filmen ble føst rammet av Covid 19 under innspillingen og måtte utsette premieren. Deretter fikk den ny dato første juledag for så å bli utsatt til påsken. Når filmen endelig får premiere er ikke fastsatt.

– Går et tydelig skille

Nordisk Film har hatt mange samtaler med samarbeidspartnere og publikum de siste dagene, og vurdert om Kampen om Narvik kunne tjent som et bidrag til ønsket mange nå har om å forstå hva krig er og konsekvensene av den.

– Vi har tatt innover oss at selv om mange oppsøker avisartikler og nyhetssendinger for å begripe det som nå skjer, går det et tydelig skille mellom å søke kunnskap og det å oppleve et realistisk krigsdrama i en kinosal, med de sterke sanseinntrykkene det gir, sier Aaberge.