Joaquin Phoenix blir Napoleon Bonaparte i kommende Ridley Scott-film

Joaquin Phoenix spiller Napoleon Bonaparte mens Vanessa Kirby har rollen som kona Josephine i Ridley Scotts kommende Napoleon-biografi  Kitbag.

Den 47 år gamle Oscar-vinneren ble tirsdag fotografert i kostyme som den franske keiseren Napoleon Bonaparte på London-settet til hans kommende film regissert av Ridley Scott.

Da Deadline rapporterte Phoenixs casting-nyheter for prosjektet i oktober 2020, ble det fortalt at filmen skulle ta for seg Bonapartes historiske kamper, ambisjoner og strategi som gjorde ham til en historisk militær leder.

I rollen som Bonapartes kone Josephine, som han hadde et stormende forhold til, spiller Vanessa Kirby. Hun erstattet Jodie Comer i rollen. «Beæret over å være med deg på denne reisen,» skrev Oscar-nominerte Kirby (34) på ​​Instagram da hun delte nyheter om rollen i januar.

Den  franske keiseren Napoleon Bonaparte ble ødt 15. august i 1769 i Ajaccio på Korsika som Napoleone di Buonaparte og ble Napoleon I, som han omdøpte seg til, statsmann, militærleder og til slutt keiseren av Frankrike mellom 1804-1814 og seinere  fra 20. mars til juni. 22 i 1815.

Napoleon Bonaparte erobret en stor del av Vest- og Sentral-Europa samt Egypt, noe som har ført til at han ble ansett som en av de største militære strategene i historien. Etter å ha mislyktes i krigen mot Russland, ble hans posisjon som leder imidlertid svekket, og etter nederlaget ved Waterloo ble han sendt i eksil på øya Saint Helena, hvor han døde 5. mai i 1815.