Men Denis Villeneuves «Dune» tok hjem flest priser under søndagens filmgalla.

Med bare to uker igjen til Oscar-utdelingen var det tid for den britiske ekvivalenten, BAFTA-gallaen søndag kveld.

Årets EE British Academy Film and Television Awards, den 75. i rekken, delte ut totalt 5 priser til «Dune». Denis Villeneuves storslåtte romsaga vant blant annet for beste foto og beste visuelle effekter.

De to tyngste prisene gikk imidlertid til Netflix sitt westerndrama «The Power of the Dog». I tillegg til beste bilde, vant den også en statuett for beste regissør for Jane Campion. Filmen er storfavoritten til å vinne Oscar i samme kategorier 27. mars.

Grand Actor Awards gikk til Will Smith for «King Richard» og Joanna Scanlan for det britiske dramaet «After Love». «Encanto» ble beste animerte spillefilm og «Summer of Soul» vant beste dokumentar. «Belfast» ble kåret til beste britiske film.

Sist men ikke minst stemte publikum Lashana Lynch («No Time to Die») for årets Rising Star. Variety har hele vinnerlisten.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen