Jane Campions sterke westerndrama The Power of the Dog, som snart er å se på norske kinoer og deretter Netflix,

«The Power of the Dog» best på BAFTA-gallaen 2022

Men Denis Villeneuves «Dune» tok hjem flest priser under søndagens filmgalla.

Med bare to uker igjen til Oscar-utdelingen var det tid for den britiske ekvivalenten, BAFTA-gallaen søndag kveld.

Årets EE British Academy Film and Television Awards, den 75. i rekken, delte ut totalt 5 priser til «Dune». Denis Villeneuves storslåtte romsaga vant blant annet for beste foto og beste visuelle effekter.

De to tyngste prisene gikk imidlertid til Netflix sitt westerndrama «The Power of the Dog». I tillegg til beste bilde, vant den også en statuett for beste regissør for Jane Campion. Filmen er storfavoritten til å vinne Oscar i samme kategorier 27. mars.

Grand Actor Awards gikk til Will Smith for «King Richard» og Joanna Scanlan for det britiske dramaet «After Love». «Encanto» ble beste animerte spillefilm og «Summer of Soul» vant beste dokumentar. «Belfast» ble kåret til beste britiske film.

Sist men ikke minst stemte publikum Lashana Lynch («No Time to Die») for årets Rising Star. Variety har hele vinnerlisten.