Jake Gyllenhaal as Danny Sharp in Ambulance, directed by Michael Bay.

«Ambulance» – mye skrik og lite ull

3

Michael Bay leverer som vanlig både på action, bilkjøring og pyroteknikk, men ellers står det dårlig til med Ambulance.

Bay er en filmskaper på steroider. Uansett hvor stor eller liten historien er, finner han alltid plass  til eksplosjoner og vanvittige bil- og helikopterscener.

Etter kassasuksesser med franchiser som Bad Boys og Transformers har Bay fortsatt med adrenalinkick som 13 Hours (2016) og 6 Underground (2019). Ambulance er Bays første film etter koronapandemien.

Ambulance Action, Crime, Drama, Thriller | April 8, 2022 (United States) Summary: Two robbers steal an ambulance after their heist goes awry.
Countries: United StatesLanguages: English

Hele plottet for filmen, et bankran, er i selv å være en levning fra fortiden i tid da både folk og banker har blitt heldigitale. Plottet føltes atskillig mer tidsriktig i originalen, den danske filmen Ambulancen fra 2005, i regi av Laurits Munch-Petersen.  Bays versjon skjer på en enkelt dag i Los Angeles, Munch-Petersens original foregikk i heftige 80 minutter real time.

Desperat

Vi møter Afghanistan-veteranen William Sharp (Yahya Abdul-Mateen II). Han er desperat etter penger til konas kreftoperasjon. Han kontakter én person han vet at han ikke burde –  den kriminelle adoptivbroren Danny (Jake Gyllenhaal), som tilbyr ham en andel av tidenes største bankran i Los Angeles historie som han skal gjennomføre samme dag(!). Med konas overlevelse på spill, kan ikke William si nei.

(Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) og Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) sliter i Ambulance.

Fluktplanen deres går spektakulært galt, og medhjelperne  deres ligger strødd halvdøde rundt banklokalene. De to kaprer en ambulanse med en skadeskutt politimann og en kvinnelig akuttmedisiner ombord – og en intens jalt på dem starter.  Resten av filmen består stort sett av vanvittige bil- og helikopterscener.

Som du kan forvente av en Bay-film, har Ambulance massevis av eksplosjoner, slow motion-opptak, store CGI-kulisser og hotte babes. Der Bay har satset på eksplosjoner, helikoptre og biljakt, fokuserte originalen mer på den psykologiske stemningen inne i ambulansen.

Michael Bay leverer action, pyroeffekter og bil- og helikopterjakt så det holder, men lite mer. Som film blir den en blek kopi av den danske originalen.