Viaplay lager dokumentar om Liv Ullmanns karriere

I løpet av sin lange karriere har Liv Ullmann gjort seg kjent over hele verden. I en ny dokumentarserie får seerne et unikt innblikk i livet hennes.

Skuespiller, regissør, manusforfatter og aktivist – fra forsiden av TIME Magazine til de mange rollene i Ingmar Bergmans filmer har Liv Ullmann, 83 år, en unik karriere å se tilbake på.

I helgen ble Ullmann også tildelt en æres-Oscar for sine mange bidrag til den internasjonale filmindustrien. Snart skal vi bli bedre kjent med det norske ikonet. Innspillingene av dokumentarserien «Liv Ullmann: The Road Less Traveled» får premiere seinere i år.

Regissør Dheeraj Akolkar ønsker å fortelle historien om Ullmann og menneskene hun har møtt på veien, valgene hun har tatt og veiene som gjenstår å utforske gjennom samtaler og arkivmateriale. Fredag ​​kveld fulgte han henne tett i Los Angeles da hun mottok sin æres-Oscar.

– Liv Ullmann takket ja til å delta i denne dokumentaren på bakgrunn av at hun har sett noen av Dheeraj Akolkars tidligere dokumentarer som hun har stor respekt for. En film om Munch, en annen film om uretten som ble begått mot barn født under krigen med en norsk mor og tysk far, og hun har også deltatt i en av hans dokumentarer om Ingmar Bergman, sier produsent Hege Christensen i en pressemelding.

Dokumentarserien har premiere senere i 2022 på Viaplay.