«Top Gun: Maverick» og Tom Cruise til Cannes

Tom Cruise vil være tilstede i Cannes 18. mai for visningen av Top Gun: Maverick, som får norsk premiere 25. mai. Festivalen vil også gi en spesiell hyllest til Tom Cruise for hans karriere.

Top Gun-helten Maverick, vil være tilbake på kinoer over hele verden, og Tom Cruise vil returnere til den 75. filmfestivalen i Cannes. Tom Cruise har vært i Cannes en gang tidligere: 18. mai 1992 for Ron Howards Far and Away, avslutningsfilmen på den 45. festivalen. Den kvelden overrakte han tildelt Gullpalmen til regissør Bille August for Den gode viljen.

Nøyaktig tretti år senere, 18. mai 2022, vil Cannes-festivalen gi ham en eksepsjonell hyllest for hans livsprestasjoner. Tom Cruise ha en samtale på scenen med journalisten Didier Allouch på ettermiddagen og delta på premieren av  Top Gun: Maverick, regissert av Joseph Kosinski.