Benedict Cumberbatch as Dr. Stephen Strange in Marvel Studios' DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2022. All Rights Reserved.

«Doctor Strange in the Multiverse of Madness» – forvirrende og rotete

3

Å involvere multivers i en film er ikke en spesielt lett oppgave. Å sette sammen forskjellige universer i historien, inkludert flere versjoner av karakterer, er en utrolig vanskelig ting å be publikum om å holde rede på – og Sam Raimi lykkes ikke med det.

Sam Raimis Doctor Strange in the Multiverse of Madness, den siste filmen i Marvel Cinematic Universe, oppleves forvirrende, rotete og dialogen er full av tåkeprat.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Action, Adventure, Fantasy, Horror, Sci-Fi | May 6, 2022 (United States) Summary: Dr. Stephen Strange casts a forbidden spell that opens the doorway to the multiverse, including alternate versions of himself, whose threat to humanity is too great for the combined forces o... Read all
Countries: United StatesLanguages: English

Det er en skuffende retur til superheltsjangeren fra Sam Raimi, som laget de tre første Spider-Man-filmene.

Filmen er en oppfølger til den originale Doctor Strange-filmen fra 2006. Selv om Benedict Cumberbatchs Doctor Strange-karakter har vært i alle slags MCU-prosjekter siden. Plottet til den nye filmen er mer en oppfølger til den nylige Disney+-serien WandaVision enn noe annet. Faktisk vil alle som ikke har sett WandaVision før de ser Multiverse of Madness slite med fortellingen.

Etter Spider-Man: No Way Home, som brukte multiverskonsepter for å bringe inn et stjernelag av tidligere Spider-men, så vel som deres antagonister i en enkelt film, svever Multiverse of Madness også i flere universer.

Xochitl Gomez har rollen somAmerica Chavez, Benedict Wong spiller Wong og Benedict Cumberbatch finner vi i rollen som Dr. Stephen Strange.

Ny MCU-karakter

Premisset er at det er en ny MCU-karakter ved navn America Chavez (Xochitl Gomez), en tenåring som har makten til å reise til alle univers. Wanda/The Scarlet Witch vil bortføre America, for å gå til «universet» der hennes to sønner er – som hun brukte magi til å trylle ut av løse luften under hendelsene i WandaVision. Hun henvender seg til Doctor Strange for å få hjelp.

I et kort tilbakeblikk får vi se at America har to mødre. Selv om det er fast i den nylige Disney-tradisjonen med å introdusere homofile karakterer som har omtrent to minutter på lerretet, men ingen karakterutvikling eller navn.

Elizabeth Olsen har rollen som  Wanda Maximoff.

Mislykket plott

Totalt sett mislykkes dette plottet. Akkurat som døden ikke lenger betyr noe i denne typen filmer, siden vi vet at de døde (nesten) alltid vil komme tilbake, er det vanskelig å bry seg om hva som skjer med disse karakterene når vi vet at de eksisterer i andre virkeligheter.

De fleste av filmens beste øyeblikk og ideer er egentlig ikke en del av hovedplottet.  Ved et par anledninger besøker karakterene nye universer, hvor geografien og reglene er annerledes enn det vi er vant til.

Den nye Doctor Strange-filmen blekner også noe sammenlignet med Spider-man: No Way Home, en MCU-film utgitt for bare fem måneder siden som ikke bare traff publikum med et lignende premiss, men til og med inneholdt Doctor Strange selv som en bifigur.