De 3 beste filmene om økonomi og finans 

Økonomi og finans er noe som interesserer mange. Enten det er privatøkonomi, store investeringer eller noe helt annet. Det er også tema for en rekke prisbelønte filmer, som det definitivt er verdt å ta en titt på.  

Økonomitips  

Selv om de fleste filmene som handler om økonomi og finans er oppdiktet, så kan man fortsatt lære av dem. Enten det handler om begreper eller økonomisk historie. Hvis man virkelig er ute etter økonomitips bør man nok heller søke på nett, og snakke med de som kan det. Hvis du for eksempel skal refinansiere eller søke lån, så sammenlign på Matchbanker slik at du har best kunnskap om de ulike mulighetene dine. I mellomtiden kan du ta en titt på en av disse gode filmene.  

 

The Big Short 

Denne filmen er en klassiker, og en som er favoritt blant mange. The Big Short handler om det shortede markedet før finanskrisen traff i 2008. Når man Shorter så tjener man penger på at noe faller i verdi, og i filmen møter vi hedgefond manageren Michael Burry som lurer på hvor galt det faktisk kommer til å gå i den kommende krisen. Vi møter store stjerne ri filmen som Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling og Steve Carell.  

 

Wolf of Wallstreet 

Dette er filmen som viser en av Leonardo DiCaprios beste skuespillerferdigheter. Denne filmen er basert på en sann historie, og her følger vi Jordan Belfort som bygger imperiet sitt ved å selge småaksjer. Ettersom pengene renner inn faller han også inn i et liv med korrupsjon og rus, og det ender kanskje ikke helt slik han hadde sett det for seg.  

 

Becoming Warren Buffet 

Sist på denne listen har vi en dokumentar fra HBO, som handler om Warren Buffet. Her kan du lære mye, og burde være en av de første filmene du ser, dersom vi vil vite mer om økonomi. Du lærer om begreper som renters rente, og viktigheten av den. Alt dette kan komme godt med om du skal søke finansiering på nett, eller bare vil lære mer om økonomi. Filmen er i tillegg veldig underholdende, og man hører om de mange interessante tingene han har gjort i livet sitt.  

Det finnes selvsagt mange flere filmer om økonomi og finans der ute, men dette er en god start. Etter du har sett disse vil du nok skjønne at økonomi og film er en god match!