«Fast X»-regissøren slutter og nå koster filmen ekstreme 300 millioner dollar

Det har bltt et saftig budsjett for den tiende Fast & Furious-filmen, som har fått med seg stjerner som Charlize Theron, Jason Momoa og Brie Larson.

Fast X har også fått en uventet overraskelse da regissør Justin Lin plutselig droppet ut forrige uke. Ventingen på ny regissør koster studioet en million dollar om dagen. Nå kan de puste lettet ut. Louis Leterrier (The Incredible Hulk) forventes å være signert og klar i løpet av uken. Justin Lin vil fortsette som produsent for filmen.

Den nye Fast & Furious-filmen blir også den dyreste. Det rapporter  Hollywood Reporter, som sier at prislappen har havnet «nær 300 millioner dollar» eller nærmere 3 milliarder kroner – og det før markedsføringen i det hele tatt er planlagt.

Over 100 millioner dollar går til lønn for noen av A-listenavnene som dukker opp i ensemblet. I tillegg til Vin Diesel (den desidert best betalte i gjengen) og Charlize Theron kan både Jason Momoa, Brie Larson og filmseriens veteraner som Tyrese Gibson og Michelle Rodriguez regne med en flott sjekker.

De to siste Fast & Furious-filmene hadde et budsjett på rundt 225-270 millioner dollar, fortsatt noen av de dyreste filmene som noen gang er laget. Hvis Fast X går over 300-millionersgrensen vil den havne på topp blant titler som Justice League og Pirates of the Caribbean: At the End of the World. En massiv satsing – som derimot ventes å gi avkastning når filmen har kinopremiere våren 2023.