Svensk helikopterran blir tv-serie

Ronnie Sandahl (Borg) skriver manuset til den reality-baserte thrillerserien Den ultimata kuppberättelsen.

Det svenske produksjonsselskapet B-Reel Films filmer Jonas Bonniers bok «Helikopterrånet», den sanne historien om helikopterranet i Västberga i Sverige høsten 2009. Filmrettighetene var tidligere hos Jake Gyllenhaal og Netflix, men planene deres falt i fisk – nå blir det høyprofilerte ranet i stedet en svensk tv-serie i åtte deler, skriver Variety.

Den sanne historien følger fire unge menn som slo til mot en verditransport i Västberga med et stjålet helikopter midt på lyse dagen i september 2009 – og slapp unna med 39 millioner svenske kroner.

Seriekaperen og manusforfatteren av tv-serien er Ronnie Sandahl, som tidligere har skrevet Borg og regissert Tigers, men som filmdebuterte med den Oslo-baserte filmen Svenskjævel. Filmene har gitt Sandahl internasjonal oppmerksomhet, og Olivia Wilde skal filme sportsdramaet Perfect basert på hans manus.

B-Reel Films står bak filmer som Midsummer og Jag är Zlatan.

(FOTO: Kristoffer Sandven)