Trailer: Ari Folman er tilbake med «Hvor er Anne Frank»

En ny animasjonsfilm fra regissøren av Waltz with Bashir skildrer Anne Franks liv og den berømte dagboken fra gjemmestedet hennes. Filmen kommer på kino til høsten.

Hvor er Anne Frank handler om Kitty, den fiktive vennen som Anne snakker med i dagboken hennes som våkner til liv i museet som en gang var familien Franks skjulested. Gjennom dagboken gjenopplives Kittys minner, for hvis Kitty er i live, må det bety at Anne også er i live. Kitty legger ut på et oppdrag som vil ta henne fra dagens Amsterdam og tilbake til det krigsherjede Europa for å finne sin gamle venn.

Filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes og er en familiefilm som både berører og snakker til sin samtid. Oscar-vinnende Ari Folman («Vals med Bashir») skildrer Anne Franks liv og dagboken som nå har blitt verdenskjent. Med to ulike former for animasjon og sterkt stemmeskuespill beskrives «Hvor er Anne Frank» som en unik film om en av litteraturens sterkeste stemmer.

Filmen får norsk kinopremiere 18. november 2022.