Den siste Marvel-filmen står for årets sterkeste kinodebut med utrolige 450 millioner dollar i billettinntekter internasjonalt. 

Forventingene var store til en «Doctor Strange»-oppfølger etter den gigantiske suksessen til «Spider-Man: No Way Home» der Strange (Benedict Cumberbatch) spilte en viktig rolle, men nå er den svart og hvit.

«Doctor Strange in the Multiverse of Madness» har spilt inn utrolige 450 millioner dollar siden premieren i forrige uke. 180 millioner kommer fra amerikanske kinoer, hvor filmen nå står for 2022s sterkeste kinoåpning, skriver Box Office Mojo.

Marvels siste superhelteventyr ble også helgens mest sette film i Norge med 57 423 solgte billetter og med totalt 95 400 siden premieren

På den norske kinotoppen ser vi «Barske bøller» skli inn på andreplassen, etterfulgt av  «Downton Abbey: En ny æra» og  «Sonic The Hedgehog 2».

Sam Raimi, Benedict Cumberbatch og gjengen forventes å fortrylle kinopublikummet stort sett uforstyrret denne måneden inntil  25. mai  – da lander «Top Gun: Maverick» på norske kinoer.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen