Iransk seriemorder klar for Cannes

Regissøren bakom Oscar-nominerte Grensen er tilbake med seriemorderthrilleren Holy Spider. Her er de første bildene.

Filmfestivalen i Cannes er rett rundt hjørnet (starter 17. mai) En av filmskaperne er den iransk-danske filmregissøren og manusforfatteren Ali Abbasi, hvis nye film Holy Spider deltar i hovedkonkurransen under festival.

Det er en av de mer kontroversielle titlene gitt emnet og den religiøse følsomheten rundt den. En av de mest grusomme fremstillingene av Iran som noen gang er sett på film, filmen er utrolig mørk og sentrerer om en religiøs pilegrim som myrder sexarbeidere i Irans helligste by i perioden 2000 – 2001 og den kvinnelige journalisten som prøver å oppspore ham.

Seriemorder

Den kvinnelige journalisten Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) reiser til den iranske hellige byen Mashhad for å etterforske en seriemorder som tror han gjør Guds verk, renser gatene for syndere ved å myrde sexarbeidere.

Zar Amir-Ebrahimi (Tehran Tabu) spiller den kvinnelige hovedrollen.

Etter hvert som antall kropper stiger og Rahimi nærmer seg å avsløre forbryteren, blir muligheten for rettferdighet vanskeligere å oppnå ettersom «edderkoppmorderen» blir omfavnet av mange som en helt.

Filmen er basert på den forferdelige sanne historien om seriemorderen Saeed Hanaei. Filmen beskrives som en gripende krim-thriller og en vågal anklage mot et samfunn der grov urettferdighet  er rutine.

Iranskfødte Ali Abbasi ble uteksaminert fra Danmarks Nationale Filmskole i 2011. Han har skrevet manuset til Holy Spider sammen med Afshin Kamran Bahrami.(Foto: Nadim Carlsen)