Danny Boyle avslører detaljer om sin skrotete Bondfilm

I mai 2018 ble det offisielt at Danny Boyle skulle regissere en ny Bond-film med Daniel Craig. Trainspotting-regissøren sier at produsentene «mistet troen» på visjonen hans for 007.

Duoen hadde allerede jobbet sammen om en kortfilm til OL i London i 2012 hvor Boyle fikk sette sitt preg på 007s verden. Sommeren 2018 rakk så vidt å være over før Boyle forlot prosjektet. De skyldte på «kreative uenigheter» og oppdraget gikk til Cary Fukunaga i stedet.

I et intervju med Esquire avslører regissøren bak filmer som Trainspotting og Yesterday hva Bond-filmen hans skulle handle om.

– Jeg husker hvordan jeg tenkte, burde jeg egentlig gå inn i en franchise? For de ønsker sjelden noe annerledes. De vil at du skal pusse opp litt, men uten å utfordre det, og vi ønsket å gjøre noe annerledes.

– Merkelig nok er det et aktuelt tema. Det skulle foregå helt i Russland, der James Bond har sin opprinnelse: Den kalde krigen. Men de (produsentene) mistet troen på det, rett og slett. Og det var virkelig synd.

Detaljer fra Boyles og John Hodges manus ble til slutt inkludert i «No Time to Die», regissert av Cary Fukunaga. For eksempel planla de å gi James Bond en datter – og at han skulle dø til slutt. Boyle tror imidlertid ikke han vil vende tilbake til James Bonds verden hvis en ny mulighet dukker opp:
– Jeg har lært at jeg ikke er skapt for franchising. Du vil ikke grave det samme hullet igjen. Jeg gjør det bedre utenom mainstream-filmer, for å være ærlig. Men jeg har lært mye om meg selv mens jeg jobbet med Bond.

Danny Boyles er snart  klar med miniserien Pistol, om punkbandet Sex Pistols. Den kommer på Disney+ til sommeren.