Zürich filmfestival hedrer spansk film

Den 18. filmfestivalen i Zürich (22. september – 2. oktober 2022) feirer filmer fra den iberiske halvøyen og dedikerer sin «New World View»-seksjon til unge, spanske talenter. 

Det er det spanske stjerneskuddet María Cerezuela som har fått æren av å pryde årets festivalplakat. Goya-vinneren ble fotografert av den anerkjente, sveitsiske fotografen Gabriel Hill under en fotoseanse i Zürich tidligere i år. Festivalen vil i alt vise 12 filmer laget av unge talenter fra den iberiske halvøya, som omfatter Spania, Portugal, Andorra og Gibraltar.

Rik filmhistorie

− Spania er et enormt filmproduserende land som har brakt frem mestere som Luis Buñuel, Carlos Saura og Pedro Almodóvar, sier Christian Jungen, kunstnerisk leder for Zürich Film Festival, og utdyper:

− Nå forteller en ny generasjon unge regissører, spesielt kvinner, historier om de sosiale spenningene i hjemlandet. Vi ønsker å feire deres filmer.

Gullbjørn-vinner

Det blir blant annet sveitsisk premiere på ALCARRAS i regi av Carla Simón. Hennes sosiale drama, som vant Gullbjørnen på Berlinalen, forteller historien om en familie av ferskenbønder hvis eksistens er truet av globaliseringen.

Zurich Film Festival (ZFF) er den største høstfestivalen i den tysktalende verden. I løpet av 11 dager presenterer den de største oppdagelsene og årets mest etterlengtede filmer. ZFF ble i sin tid opprettet for å fremme utveksling mellom nye regissører, etablerte filmskapere, filmindustrien og publikum. Over 100 000 tilskuere og flere tusen akkrediterte film- og mediefolk fra hele verden besøkte fjorårets festival.