«Rutete Ninja 2» – mer action, men færre frekke replikker

4

Rutete Ninja 2 er en vellykket familiefilm, men er blitt snillere og mangler noen av de frekke replikkene som preget eneren.

Danske Anders Matthesen hadde en enorm suksess med den første filmen, og Rutete Nina 2 var fjorårets suverent største kinosuksess i Danmark.

I liket med sin første store animasjonsfilm, Terkel i knipe, er heller ikke Ninja-filmene helt politisk korrekte.

Checkered Ninja 2 Animation, Comedy, Family | 2021 (United States) Summary: Follow Alex and the Checkered Ninja who embark on a frantic hunt for the villain Phillip Eppermint, who has evaded a prison sentence in Thailand.
Countries: Denmark, United StatesLanguages: Danish, English

Igjen møter vi Asgeir og hans familie bestående av hans veganer- og healermor, den håpløse faren samt hans irriterende dumme stebror – og ikke minst ninjadukken.

Toeren er en naturlig fortsettelse av den forrige filmen.  Denne gangen er handlingen lagt til Thailand hvor eieren dukkefabrikken som utnyttet arbeiderne har sluppet ut fra fengslet og er på jakt etter vitnene før rettssaken mot ham.

Asgeir får manipulert familiens avstemning om hvor årets sommerferie skal gå – og  det blir Thailand hvor han og ninjadukken havner i mer enn nok trøbbel når de vil hindre at vitnene blir drept.

Flott animasjon

Persongalleriet i denne filmen er det samme som vi kjenner fra den første filmen samt Terkel knipe.

Animasjonene er fortreffelig og løftet enda ett hakk fra eneren. Det den mangler er den spissede frekkheten vi kjenner fra den forrige filmen og Terkel i knipe. Faktisk er Jessica, åttendeklassingen som Asgeir er forelsket i, og hennes tvillingvenninner Fie og Mie som leverer den beste humoren denne gangen – sammen med onkel Stuart som dukker opp i Thailand også.

Rutete Ninja 2 er rett så underholdende, men lider litt under art man har satset på en familievennlig film.

Med sin enorme suksess på hjemmebane tar det nok heller ikke lang tid før Anders Matthesen leverer film nummer tre i serien. Hvis det er en ting som Hollywood har lært oss, så er det at franchise er nøkkelen til økonomisk suksess.